SPS: Vranje nije bezbedno

U fokusu - Sreda 05.09.2012 - 13:22

Vranjski socijalisti u sredu su na "Open deju" ocenili da kriminal u Vranju narušava javni red i mir, što za posledicu ima uznemiravanje građana po pitanju njihove bezbednosti.

Sa lica mesta Sa lica mesta
Gradonačelnik Zoran Antić kazao je da je vreme da se lokalna vlast direktno suoči sa ovakvim stvarima kako „ulica ne bi uređivala život građana“. 
 
I Miroljub Stojčić, narodni poslanik, komentarišući noćni život u gradu,  kazao je da je posle ponoći na vranjskim ulicama sve više maloletnih lica koja su i akteri najvećeg broja krivičnih dela.  
 
Iako PU snosi najveću odgovornost kada je u pitanju sigurnost građana, Stojčić napominje da u rešavanju ovakvih problema moraju uzeti učešće svi koji žive u ovom gradu od škola, inspekcija, do pravosuđa.
 
 - Sigurnost jednog prostora i u političkom i u bezbednosnom smislu je osnovni uslov za dolazak investitora u Vranje – navodi Stojčić. 
 
Frapantan podatak o kriminalitetu u Vranju izneo je odskorašnji direktor Centra za socijalni rad Petar Milosavljević. 
 
On je kazao da izveštaj ove institucije potvrđuje da maloletnici vrše krivična dela koja su nekada bila „privilegija“ odraslih kriminalaca.
 
- Maloletna lica sve češće potežu za teškim krivičnim delima ne libeći se „uslovno rečeno“ da počine i ubistvo – upozorava Milosavljević. 
 

Na kraju je gradonačelnik Antić kazao da su maloletna lica zloupotrebljena od strane onih koji su na nelegalan način preko noći stekli kapital, što je pitanje za državu.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: