Sve poskupelo!

U fokusu - Ponedeljak 01.10.2012 - 23:32

Ova nedelja počela je svekolikim poskupljenjima, pre svega zbog povećanja PDV-a sa 18 na 20 odsto.

Poskupeli su gorivo, cigarete, prevoz, grejanje, tečni gas... 
 
Za litar goriva sada treba izdvojiti 164 dinara, a svaka pakla cigareta skuplja je za  20 dinara. 
 
Na benzinskim pumpama kažu da promet ipak nije opao. Gorivo se toči i u oktobru kao i do sada. 
 
Prodavci cigareta napominju da je prodaja i pored poskupljenja bez promene. Pušači se prema njihovim rečima teško odriču ovog zadovoljstva bezobzira na nove više cene.  
 
Ekonomista Stojan Đorđević kaže da će poskupljenja kojima država pokušava da popuni budžetske rupe skupo koštati građane.
 
- To znači novo stezanje kaiša i pad životnog standarda – napominje Đorđević. 
 
Vranjanka Jelica Milošević ozbiljno razmišlja da ostavi cigarete jer njen „Monus“ sada košta 140 dinara, a ona zaradi mesečno jedva 20.000 dinara. 
 
- Nekih stvari čovek mora da se odrekne da bi imao za život. Meni su cigarete bile jedini „luksuz“, ali moraću da ih ostavim – kaže ona.   
 
Za taksiste ovo je, kako kažu, „pat“ pozicija. Dragan Simonović taksira deset godina. Prema njegovim rečima uz novo poskupljenje goriva  zarada će biti ravna nuli. 
 
I dvadesetpetogodišnja Aleksanrdra Jovanović kaže da je poskupljenja nerviraju. 
 
- Ekonomista sam bez posla. Šta mogu da očekujem na dalje kad nisam još uvek rešila pitanje zaposlenja, a cene svakodnevno skaču?   – zabrinuta je Jovanovićeva. 
 
To što je za osnovne životne namirnice i dalje ostala niža stopa PDV-a od osam odsto nije nikakva sigurnost za građane. Oni veruju da i to za dugo neće ostati tako. 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: