Trgovište: Brzo i kuso

U fokusu - Četvrtak 14.06.2012 - 09:37

Iako je izabrano tek pre nekoliko dana, novo rukovodstvo Trgovišta suočava se sa mnogim problemima, od kojih je najaktuelniji navodno nepostojanje vladajuće većine.

Čini se da će završnu reč o tome ko će biti na vlasti u Trgovištu dati centrale stranaka u Beogradu, mada niko ne isključuje mogućnost raspisivanja novih izbora.
 
Na konstitutivnoj sednici koja je prošla prilično burno obelodanjeno je da vladajuću većinu u opštinskom parlamentu čine šest odbornika DS-a, pet SPS-a i četiri iz Reformističke partije, koja je na izborima nastupila u koaliciji sa SNS-om. 
 
U opoziciji se našlo svih 10 odbornika URS-a, na čijem čelu je bivši predsednik opštine Darko Tomić.
 
-   Do ulaska u skupštinsku salu nije se znalo ko je s kim, ali je javna tajna da su socijalisti predvođeni sadašnjim predsednikom Radoslavom Jordanovićem i URS Darka Tomića, dogovarali koaliciju još pre izbora. Rezultati na izborima su samo učvrstili tu ideju o formiranju vlasti, a šta se tačno u međuvremenu desilo, niko ne zna – priča jedan od odbornika skupštine koji insistira na anonimnosti.
 
Onima koji su formirali novu vlast u Trgovištu, očigledno mnogo se žurilo, tako da je samo nekoliko trenutka nakon konstitutivne sednice održana još jedna na kojoj su izabrani članovi Gradskog veća kao i drugi funkcioneri. 
 
Odbornici na čelu sa Darkom Tomićem koga su socijalisti predložili za predsednika opštine ali nije dobio  podršku većine napustili su sednicu.
 
- Smatram da je formiranje vlasti u Trgovištu  desilo vrlo ishitreno, donete su odluke koje nisu baš najbolje, ali uostalom izborna volja je u potpunosti zanemarena – kaže bivši predsenik Darko Tomić, koji nam je potvrdio da su pregovori o koaliciji vođeni sa SPS – om.
 
U međuvremenu izvršni odbor DS –a zatražio je od svojih odbornika da napuste vlast u Trgovištu.
 
- Činjenica je da u Trgovištu nije poštovana odluka Glavnog odbora da na svim nivoima DS ne može da ide u koaliciju sa naprednjacima. IO DS-a je zatražio od svojih članova da se povuku, što je jedino učinio Aleksandar Kolić, koji je izabran za potpredsednika opštine. 
 
Postoje dve varijante: ili da se stranke pregrupišu i dobije drugačija većina, ili da se ponovo raspišu izbori – kaže Goran Stefanović predsednik Okružnog odbora DS –a.
 
Sa druge strane Radoslav Jordanović tvrdi da Trgovište ima izuzetno stabilnu vlast i da može doći do pojačavanja u redovima socijalista, verovatno aludirajući na pet odbornika DS-a.
 
- Imamo stabilnu većinu i funkcionišemo bez ikakvih problema. Pojačaćemo redove ali o tome još ne želim da govorim. Sve ostalo su insinuacije nezadovoljnih – kaže Jordanović.

  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: