TUGA: U Haremluk PROVALJUJE ko kako hoće!

U fokusu - Petak 28.04.2017 - 07:32

Policiji u Vranju je u četvrtak popodne prijavljeno da je provaljeno u zgradu Haremluka, ali je izlaskom na lice mesta konstatovano da se ne radi o provali, jer je zgrada potpuno neobezbeđena.

Haremluk, slika javašluka FOTO OK Radio Haremluk, slika javašluka FOTO OK Radio

Slučaj je prijavljen u 14:55 minuta i policijska patrola je u zgradi Haremluka zatekla tri osobe.

Međutim, policajci su utvrdili da nema nikakvih znaka nasilnog ulaska u zgradu kao ni bilo kakvih oštećenja, tako da je Osnovno javno tužilaštvo u Vranju konstatovalo da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog dela, kažu iz vranjske policije.

OK Radio nezvanično saznaje od očevidaca da se radi o troje tinejdžera koji su u objekat ušli najverovatnije sa zadnje strane, bez ikakvih problema.

Kako nisu napravili nikakav prekršaj niti krivično delo, tu se posao policije završava, ali to takođe znači i da u objekat koji predstavlja značajan kulturno-istorijski spomenik i koji je pod zaštitom države, može da uđe bilo ko.

- Policija kroz svoje svakodnevne delatnosti obilazi sve objekte u gradu, ali ne može da ih svakodnevno čuva, jer je obaveza vlasnika da objekat obezbedi – navode iz policije.

U ovom slučaju, stvari su malo složenije, jer je Haremluk, nako što je „Simpo“ zatvorio svoj elitni restoran, pod ingerencijom republičke Direkcije za imovinu.

Od tada, objekat je poslednje dve godine ostavljen na milost i nemilost zubu vremena i građanima koji ga često koriste kao javni toalet i crtanje grafita na ogradnom zidu.

Saša Stamenković, direktor Narodnog muzeja, koji se nalazi u komšiluku, kaže da nemaju nikakve niti obaveze, niti mogućnosti da obezbede zgradu Haremluka.

- Mi samo imamo ključeve i obavezu da na nalog Direkcije za imovinu otvorimo ukoliko se javi neko od potencijalnih zakupaca.

Kako nemamo nikakve ingerencije, možemo samo nemoćno da gledamo kako se Haremluk svakog dana sve više devastira.

Grad je u više navrata kontaktirao Direkciju za imovinu, ali nemamo nikakve povratne informacije
– kaže Stamenković.

Konkurs za zakup Haremluka je objavljen još oktobra 2015. godine, ali očigledno da je tada određena cena zakupa od oko 4.000 evra mesečno odbila sve potencijalne zakupce.

- Mi smo zainteresovani da se neko to što pre preuzme i da se domaćinski stara o objektu, jer bi to zaustavilo propadanje, ali još uvek nema naznaka da će to i da se desi – kaže Stamenković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: