i SPORTISTI masovno tuže

U fokusu - Subota 10.06.2017 - 09:57

Sportski savez grada Vranja suočava se sa najmanje 17 tužbi svojih nekadašnjih radnika na ime neisplaćenih troškova za prevoz i topli obrok, saznaje OK Radio.

Ilustracija FOTO OK Radio Ilustracija FOTO OK Radio

Iako ima izvesnih nedoumica oko toga od koga bi tužioci trebalo da potražuju sporan novac, u ovim procesima tužena strana je Sportski savez grada Vranja, a ne lokalna samouprava.

Gradski pravobranilac Dragan Mihajlović kaže za OK Radio da je Grad u ovim procesima „pasivno legitimisan“.

- Oni nisu bili radnici Gradske uprave, jer je Sportski savez udruženje građana i oni su radni odnos ostvarivali u tom udruženju, tako da oni to potražuju od Saveza – kaže Mihajlović.

Zanimljivo je da se, barem za sada, većinom radi o radnicima koji su ostali bez posla u procesu reformisanja ove organizacije, kada je deo zaposlenih raspoređen po ovdašnjim sportskim klubovima.

Predsednik Sportskog saveza Nebojša Cvetković kaže za OK Radio da je moguće da tužbi bude i više.

- Tuže nas za naknadu za putne troškove, razliku u koeficijentima i topli obrok i to za protekle tri godine.

Procesi su u početnoj fazi, a tužioci potražuju u proseku po 40.000 do 60.000 dinara
– kaže Cvetković.

Iako pojedini tužioci navode da su ponudili opciju vansudskog poravnanja, predsednik Sportskog saveza kaže da on lično nema informacije o tome i da je moguće da se to razmatra tokom sudskog procesa.

Prema Cvetkovićevim rečima, ključna tačka u ovim procesima je činjenica da se u prethodnom periodu nije vodila evidencija dolazaka na posao, tako da nije moguće utvrditi da li je nekome trebalo izvršiti uplati spornih troškova i u kom iznosu.
 

- Od kako sam ja na čelu Saveza, od početka oktobra prošle godine, lista dolazaka se vodi svakodnevno, sve do 8.10 časova u toku dana, tako da tačno znamo ko je kada na poslu.

Sve naknade zaposlenima, uključujući i prevoz i topli obrok se u ovom periodu isplaćuju, mada trenutno ima izvesnog kašnjenja
– navodi Cvetković.

U Sportskom savezu grada Vranja trenutno ima 11 zaposlenih, a od nekadašnjeg broja radnika, veći deo je raspoređen po sportskim klubovima.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: