JUŽNJACI kreću na GUČU

U fokusu - Sreda 09.08.2017 - 09:21

U Guči počinje 57. sabor trubača, na kome će po tradiciji učestvovati u orkestri iz Vranja i Pčinjskog okruga.

Proslava u centru Vranja posle jedne od pobeda u Guči. Foto: OK Radio Proslava u centru Vranja posle jedne od pobeda u Guči. Foto: OK Radio

Pored nadmetanja za najbolji orkestar, takmičiće se i majstori trube.

Od ukupno 18 prijavljenih kapelnika šestorica su iz Pčinjskog okruga.
 

Za “Zlatnu trubu” ove godine će se boriti Stojan Krstić iz Lepenice, Bojan Ristić iz Vladičinog Hana, Stefan Mladenović iz Vranja, Vladimir Ivanović iz Zagužanja, Jovica Ajdarević iz Pavlovca i Bojan Krstić iz Vladičinog Hana.

Kako je ukupan broj orkestara koji će se takmičiti 18, jednom orkestru je data šansa da kroz polufinalno takmičenje u sredu 9. avgusta izbori mesto u finalu.
 
Učesnici finalnog takmičenje seniorskih trubačkih orkestari  Stojana Krstića iz Lepenice, Bojana Ristića iz Vladičinog Hana,  Stefana Mladenovića iz Vranja, Vladimira Ivanovića iz Zagužanja, Jovice Ajdarevića iz Pavlovca i orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana.

Program finalne večeri takmičenja orkestara planiran je za subotu, a majstora trube za nedelju.

Pored trubača Guča će ove godine imati još jednu odrednicu iz Vranja.

Saborski odbor festivala u Guči doneo je odluku da domaćin ovogodišnjeg Sabora trubača bude Miroljub Aleksić, vlasnik kompanije “Alfa Plam“ iz Vranja.

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: