Kad TAŠANA postane META PRIVATNIKA

U fokusu - Utorak 23.05.2017 - 11:43

Od plana po kome bi se Turistička organizacija Vranje (TO) preselila u prostorije nekadašnje „Tašane“, u lokal poznatiji kao kafe - bar, po svemu sudeći neće biti ništa, jer su privatni zakupci dali bolje ponude vlasniku lokala, bivšem Ugostiteljskom preduzeću.

Tašana, kafe bar ili nešto treće? FOTO OK Radio Tašana, kafe bar ili nešto treće? FOTO OK Radio

Plan o preseljenju TOV-a, o kojem je OK Radio već pisao, napravljen je zbog povećanog broja radnika nakon pripajanja Skijališta „Besna kobila“ Turističkoj organizaciji.

Sadašnje prostorije su pretesne za sve zaposlene, pa su gradske strukture pokušale da nađu adekvatan prostor, koji bi, zbog potreba posla, morale da budu u užem centru grada.

Istovremeno, u njihovo sadašnje sedište u novom Domu kulture bi prešla direkcija „Slobodne zone“.

Nekadašnja „Tašana“ ili „Kafe restoran“, kako ovaj lokal pamte stariji Vranjanci, pokazao se kao moguće dobro rešenje, jer bi Grad zakup izmirivao na ime velikog starog duga koji Ugostiteljsko preduzeće ima prema lokalnoj samoupravi.

Po svemu sudeći, od tog plana neće biti ništa, jer Privredno društvo „Ugostiteljstvo i turizam Vranje“, kako se sada zove ovo preduzeće, ima nameru da prihvati finansijski isplativiju ponudu privatnih zakupaca.

Gradski većnik za turizam Mića Mladenović potvrđuje da je varijanta preseljenja TOV-a neizvesna i da će najverovatnije otpasti.

- Naš plan o preseljenju TO u nekadašnju „Tašanu“ zavisi od procene v.d. direktora „Ugostiteljskog preduzeća“, koje ima i druge ponude.

Verovatno će prihvatiti da lokal izda u zakup privatniku, jer je to isplativije za preduzeće nego ono što mi nudimo
– kaže Mladenović.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, za zakup lokala se nadmeću dvojica dobro poznatih gradskih likova: Nebojša Zupančić Zupe, član SPS-a, i Vedran Tašković, šef ovdašnjih vatrogasaca.

Mladenović kaže da Grad nema mehanizme kojima bi dobila prostor od preduzeća koje mu duguje veliku sumu novca na ime poreza i taksi.

- I dalje tragamo za rešenjem, tražimo prostor koji bi bio adekvatan povećanom broju radnika TO, da bude u centru grada.

Što se tiče Info centra, gotovo je sigurno da će biti smešten u manjem lokalu Apoteke na gradskom šetalištu.

Naša imovinsko pravna služba radi na prenosu i to bi uskoro trebalo da bude gotovo
– kaže Mladenović.

Prema rečima upućenih, najveći problem je ipak električna energija, koja je isključena čitavom sistemu ugostiteljstva, zbog višemilionskih dugova.

Oni se moraju platiti ako neko želi struju i u “Tašani” Ili…

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: