Nastavak radova na NOVOJ PIJACI

U fokusu - Utorak 09.05.2017 - 08:19

Radovi na izgradnji zelene pijace u Oglednoj stanici u Vranju trebalo bi uskoro da budu nastavljeni jer je lokalna samouprava uplatila devet miliona dinara na ime duga izvođačima za prethodno urađen posao.

Ovako bi trebalo da izgleda nova pijaca FOTO OK Radio Ovako bi trebalo da izgleda nova pijaca FOTO OK Radio

Izgradnja pijace započeta je u aprilu prošle godine, a mesecima pre toga čitav projekta je osporavan od strane MZ, uz obrazloženje da ta lokacija nije najpogodnija i da se prvobitno rešenje odnosilo na pijacu u Kosovskoj ulici.

Investitor na ovom projektu vrednom 19,5 miliona dinara je tada bila Direkcija za razvoj, a posao je poveren “Tončev gradnji” iz Surdulice.

Radovi na izgradnji pijace već neko vreme su stopirani, ali prema rečima Slobodana Milenkovića, gradonačelnika Vranja,  trebalo bi da u najskorije vreme budu nastavljani.

- Uplaćen je celokupan iznos što se tiče dugovanja, i poslednje informacije  od izvođača radova su takve da će oni ući na gradilište čim dozvole vremenski uslovi, kao i da će završiti te preostale građevinske radove - najavljuje Milenković.

Sa druge strane, Dalibor Dimitrijević, predsednik MZ Ogledna stanica, podseća da je stav Saveta MZ i građana bio da se pijaca uopšte  ne gradi na toj lokaciji.

Dimitrijević kaže da, iako radovi trenutno stoje, pijaca bi trebalo da bude završena.

- Mi smo se kao Savet MZ zajednice u proteklih godinu dana borili da pijaca ne bude na toj lokaciji.

Smatramo da to nije adekvatan prostor za tu namenu i da prodaja na njoj neće da zaživi.

Urađena je konstrukcija pijace, zemljani radovi i pošljunčavanje, a zamisao je da se to ogradi, asfaltira i postave tezge
- kaže Dimitrijević.

On dodaje da je urađeno oko 70 odsto planiranih radova, i da će pijaca biti završena, a da će vreme pokazati njenu opravdanost na toj lokaciji.

Kada bude gotova, pijaca će se prostirati na 600  metara kvadratnih, a imaće i 30 parking mesta.

Na početku izgradnje u aprilu prošle godine, najavljeno je da će biti gotova za dva meseca, ali međutim ni posle godinu dana, ona još uvek nije završena.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: