NELJUDSKI: Pas 15 dana ZAROBLJEN U ŠAHTU

U fokusu - Sreda 12.04.2017 - 06:15

Bespomoćnom psu koji je upao u šaht u Vranjskoj Banji niko nije pritekao u pomoć čitavih 15 dana, sve dok ga nisu izbavili ljubitelji životinja iz Vranja.

Spasilac i oslobođeni pas FOTO OK Radio/Privatna arhiva Spasilac i oslobođeni pas FOTO OK Radio/Privatna arhiva

Draga Zarev i Marko Spirić, članovi ovdašnjeg društva za pomoć životinja dobili su poziv da priteknu u pomoć psu koji je zarobljen u šahtu dubokom dva metra već 15 dana.

Dvoje ljubitelja životinja kažu da su psu prolaznici bacali komade hrane u šaht, ali niko od njih nije pokušao da životinju izbavi iz zamke.

Marko Spirić navodi da su pozvali vatrogasce, od kojih su dobili odgovor da je to “samo pas", i da oni pritiču u pomoć ljudima, a da životinje nisu u njihovoj nadležnosti.

Spirić i Zareva su videli da nema druge, nego da sami krenu put Banje i prihvate se spasavanja nedužne životinje koja je bira zarobljena u šahtu na livadi pored reke, iznad Stacionara.

- Prišli smo do šahta, a ja sam se bez problema i bez ikakvih merdevina spustio dole.

Ženkica starosti oko šest meseci mahala je repićem i videla u nama spas.

Uzeo sam je u ruke, skakutala je od sreće i radosti što je spašena
– opisuje jednostavnu akciju spašavanja Marko Spirić.

Nakon što su je nahranili granulama zamolili su meštane da saniraju šaht ili da ga prekriju nečim, kako se ovakve stvari ne bi ponovo dešavale, jer je moguće da u rupu upadne i neko dete.

- Kuca je spašena, ali mi nije jasno kako sam ja mogao da se spustim u šaht, a da niko drugi nije ni pokušao da isto to uradi, nego čekaju 15 dana da mi iz Vranja to učinimo – pita se na kraju Marko Spirić.
 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: