NOVI tender za banjsku PETLJU

U fokusu - Sreda 16.08.2017 - 09:30

Vranje - Prema navodima iz „Puteva Srbije“ podnet je zahtev za pokretanje javne nabavke za izradu idejnog projekta sa studijom opravdanosti petlje za Vranjsku Banju sa autoputa Koridora 10.

Ovde će biti nova petlja? FOTO OK Radio Ovde će biti nova petlja? FOTO OK Radio

Meseci su prošli nakon odluke Vlade Srbije da se odobri gradnja isključenja za Vranjsku Banju da bi tek krajem prošle godine bila raspisana prva javna nabavka za izradu projekta banjske petlje.

Međutim, na javnu nabavku koju su raspisali „Putevi Srbije“, niko se nije javio, pa se čitav postupak pokreće iznova.

- Nakon donošenja Rešenja o obrazovanju komisije za sprovođenje postupka javne nabavke, stiču se uslovi za pripremu konkursne dokumentacije i objavljivanje tendera za izradu navedenog projekta - kažu iz „Puteva Srbije“.
 
Kako čitav posao finasiraju i vode “Putevi Srbije“, lokalna samouprava nema neke značajnije mogućnosti da učini kako bi se posao ubrzao, podseća Dragan Sentić, predsednik opštine Vranjska Banja.

- Prvi tender nije uspeo iz razloga što su opredeljena mala sredstva za izradu projektno - tehničke dokumentacije, tačnije tri milona dinara.

Posle toga je suma duplirana na šest miliona, i trebalo bi da se sprovede javna nabavka za taj posao - pojašnjava Sentić.


Za slučaj da ova javna nabavka uspe, predstoji još posla i ispunjavanje procedura, kako bi se jednog dana krenulo sa realizacijom projekta.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: