POLICIJA: Platite rad sa migrantima!

U fokusu - Sreda 17.05.2017 - 07:14

Vranje - Nezavisni sindikat policije uputio je dopis ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću sa zahtevom za dopunu odluke o utvrđivanju specifičnih područja na kojima zaposleni rade po otežanim uslovima.

Policija traži svoja prava FOTO OK Radio Policija traži svoja prava FOTO OK Radio

Zahtev su uputili predstavnici sindikata policije iz Vranja, Sremske Mitrovice i Kikinde.

- U odluci koju ste doneli, navedeno je da će se posebna naknada isplaćivati samo u slučajevima kada policijski službenici borave na terenu duže od 24 sata.

To znači da su ovo pravo izgubili svi policijski službenici koji su kao pripadnici bili angažovani u direktnom kontaktu sa migrantima, a bili su angažovani u smenama od po 12 sati i više
- navodi se u saopštenju policijskog sindikata.

Policajci predlažu ministru da navedeno pravo i dalje imaju policijski službenici koji su angažovani u prihvatnim centrima za migrante.

- S tim što bi kao minimum ostvarivanja prava bio da imaju angažovanje od najmanje 12 do  24 sata sa mogućnošću isplate pola dnevnice od 900 dinara - kaže se u saopštenju.

Inače, dnevnice policajaca za rad sa migrantima za 24 časa rada iznosi 1.800 dinara.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: