PRIVATNO vodili učenike na ekskurziju

U fokusu - Sreda 31.05.2017 - 08:53

Dvoje profesora Tehničke škole u Vranju su, bez saglasnosti direktora i bez poštovanja propisa, vodili đake jednog odeljenja škole na ekskurziju na Zlatibor, zbog čega će inspekcija pokrenuti disciplinski postupak.

Reagovala prosvetna inspekcija. Foto: D.Ristić/OK Radio Reagovala prosvetna inspekcija. Foto: D.Ristić/OK Radio

Prosvetna inspekcije je reagovala po saznanju da su učenici uz pratnju dvoje profesora proveli pet dana na putovanju u toku aprila, bez saglasnosti direktora i Saveta roditelje škole.

- Razredni starešina jednog odeljenja, Ivica Ristić, organizovao je učenike svog odeljenja i u društvu kolegenice Andrijane Anđelković otputovao bez saglasnosti direktora, što je u potpunoj suprotnosti sa Pravilnikom o izvođenju đačkih ekskurzija.

O putovanju nije obaveštena Policijska uprava, niti je ispoštovana procedura prevoza i smeštaja učenika, čime je ugrožena bezbednost učenika i prekršen zakon
- kaže načelnik odeljenja inspekcijske službe Boban Antanasijević.

Prema rečima načelnika, prevoz je vršio autobus “Kavim Jedinstva” sa samo jednim vozačem, što je protiv propisa, a nema ni dokaza o obavljenom tehničkom pregledu autobusa.

- Smeštaj u privatnoj vili na Zlatiboru nije obuhvatao obroke za učenike, što znači da su se sami snalazili a pri tome su troškovi smeštaja pokriveni Turističkim vaučerima za odmor u Srbiji.

Učenici su oslobođeni nastave tri radna dana a po rečima Andrijane Anđelković, profesori su radne dane opravdali godišnjim odmorom koje inače nisu mogli uzeti u aprilu, čime je napravljen još jedan prekršaj.

U periodu njihovog odsustva učenici su gubili nastavu, jer nije bilo zamena u školi
- navodi Antanasijević.

Na zahtev prosvetne inspekcije, razredni starešina, Ivica Ristić je odbio da da izjavu, samo se izjasnio da je "privatno vodio učenike svog odeljenja na Zlatibor i da škola nema veza sa tim", dok je njegova kolegenica profesorka ruskog jezika Andrijana Anđelković izjavila da je išla u svojstvu putnika, na poziv svog kolege Ivice Ristića i da nije imala nikakvu obavezu po pitanju bezbednosti učenika.

Načelnik Boban Antanasijević kaže da će inspekcija preduzeti odgovarajuće mere i da će tražiti da se protiv profesora pokrene disciplinski postupak.

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: