ROMSKE SVADBE vlast NE ČUJE!

U fokusu - Petak 04.08.2017 - 00:16

Zbog preglasne muzike koja poslednjih desetak dana dopire iz gornjih delova Vranja, policiji je prijavljeno šest slučajeva remećenja javnog reda i mira „izvođenjem muzičkih sadržaja“.

Sve više prijava zbog glasne muzike iz Gornje Čaršije. Foto: OK Radio Sve više prijava zbog glasne muzike iz Gornje Čaršije. Foto: OK Radio

U ovim delovima grada živi veliki broj Roma, koji tokom leta kako vikendom, a tako i radnim danima prave svadbena veselja, koja su često preglasna i neprimerena u tom pogelu.

- U svih šest slučajeva policija je odmah izašla na lice mesta, nakon čega se prestalo sa izvođenjem muzičkih sadržaja i puštanjem preglasne muzike.

U slučaju da neko ne želi da prihvati meru upozorenja policije, onda se protiv njega podnosi prekršajna prijava
- kažu iz Policijske uprave Vranje.

Ivica Tašković,  načelnik komunalne policije, kaže da oblast zaštite od buke nije u nadležnosti ove službe.

Iz inspekcije za zaštitu životne sredine Gradske uprave Vranje pojašnjavaju da je Zakonom o zaštiti od buke u životnoj sredini, propisano da se odredbe ovog zakona ne odnose na buku od aktivnosti u domaćinstvu ili buku iz susednog domaćinstva.

- Odlukom o akustičkom zoniranju i merama za zaštitu od buke na teritoriji Grada Vranja  uređeno je  organizovanje javnih skupova i javnih manifestacija, ali ne i  organizovanje privatnih veselja.

U konkretnom slučaju radi se o ugrožavanju i narušavanju javnog reda i mira što je regulisano odredbama Zakona o  javnom redu i miru.

Inspektori zaštite životne sredine nisu nadležni za postupanje u vezi buke koja se emituje usled organizovanja privatnih veselja
- kažu u pisanom odgovoru uz Gradske uprave.

Kako god, buka sa ovakvih veselja, predstavlja ozbiljan urbani problem, koji zahteva i uključivanje lokalne samouprave u njegovo rešavanje.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: