ZC zapošljava SESTRE, lekari na ČEKANJU

U fokusu - Utorak 28.11.2017 - 09:59

Zdravstveni centar u Vranju (ZC) raspisao je na osnovu saglasnosti Ministarstva zdravlja, konkurs za prijem u stalni radni odnos osam medicinskih sestara i tehničara i jednog vozača.

Rampa za lekare i dalje zatvorena FOTO: D. Ristić/OK Radio Rampa za lekare i dalje zatvorena FOTO: D. Ristić/OK Radio

Konkurs je raspisan polovinom novembra, prijem prijava je završen i u toku su proceduralne radnje, potvrđuje za OK Radio direktor ZC, Dragan Veličković.

Zapošljavanje sestara bi trebalo da usledi u najskorije vreme, ali prijem lekara koji su nasušna potreba vranjskog ZC-a, i dalje je na dugom štapu.

- Još uvek nemamo dozvolu Ministarstva, jer smo po važećem kadrovskom planu, preko normativa za lekare.

Zavod za javno zdravlje Vranje će u narednom periodu ponovo prema republičkom zavodu i institutu “Batut” iskazati realne potrebe za medicinskim osobljem u Vranju i nadamo se pozitivnom ishodu
– najavljuje Veličković.

Prema kadrovskom planu Ministarstva za ovu godinu, ZC je trebalo da zaposli 15 medicinskih sestara i tehničara i tri lekara, ali Komisija Vlade Srbije za racionalizaciju kadrova nije dala zeleno svetlo za zapošljavanje lekara.

Ministarstvo je, povodom ovogodišnjeg kadrovskog plana, objavilo da se normativi kadra računaju na osnovu broja stanovnika na teritoriji na kojoj se nalazi zdravstvena ustanova za domove zdravlja, a u bolnicama na osnovu broja postelja, ali prepreku predstavlja i zabrana zapošljavanja u javnom sektoru.

Iako Veličković navodi da priča oko zapošljavanja lekara još uvek nije gotova, minimalni su izgledi da se tako nešto dogodi do kraja godine.

Prema ranijim izjavama direktora ZC, potrebe vranjskog zdravstva za medicinskim osobljem iznose okvirno, 15 lekara i 30 medicinskih sestara u gotovo svim službama.
 
Neophodni su urolozi, nefrolozi, onkolozi, ortopedi, neurolozi, patolozi, biohemičari...

Prema rečima direktora, i pored toga, pacijenti ne moraju da brinu, jer ZC Vranje funkcioniše normalno u smislu isporuke energenata, hrane i lekova, kao i medicinskog kadra, koji je maksimalno angažovan.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: