Život u blatu, sa zmijama

U fokusu - Sreda 19.09.2012 - 13:24

Ulica Vojislava Mitića u vranjskom naselju „Asambair“ decenijama predstavlja problem meštanima i vozačima jer je neasfaltirana, bez obzira što je to naselje i zvanično urbanizovano.

tanovnici ulice tanovnici ulice
Prema rečima nadležnih u Direkciji za razvoj, pomenuta ulica neće biti završena do kraja ove godine. 
 
Projekat izgradnje Vojislava Mitića u bloku 62 u „Asambairu“ završen je još 1987. godine, ali do danas kolovoz nije presvučen asfaltom. 
 
Do sada su se stanovnici u više navrata obraćali Prvoj mesnoj zajednici i Direkciji sa zahtevom da se taj deo Vranja konačno sredi. 
 
Pre tri godine, Skupština grada donela je odluku da se ulica Vojislava Mitića rekonstruiše sredstvima NIP-a, ali do toga nije došlo, jer su se, kako tvrde meštani, opredeljena sredstva iz neobjašnjenih razloga prebacila Direkciji za završetak ulice Miodraga Pešića, koja uopšte i nije bila na spisku za rekonstrukciju. 
 
- Najveći problemi javljaju se zimi i kada pada kiša, jer od blata ne može da se prođe. Kanalizacija nije dobro odrađena, pa s prvom kišom imamo i pune podrume vodom koju moramo sami da izbacujemo - kaže meštanin Božidar Krstić. 
 
On ističe da sve kuće u blizini imaju građevinske dozvole, a da su do sada u Direkciji dobijali odgovore koji ne mogu biti jaki argumenti za stanje u kome se ulica i taj deo grada nalaze. 
 
– Ranije smo morali svoju decu da prenosimo preko dubokog blata kako bi otišli suvi i neisprljani do škole, a danas smo u situaciji da i svoje unuke moramo da prenosimo preko ulice. U Vranju koji ima status grada je nedopustivo da postoje ulice od zemlje. Pobogu, kao da smo u seoskoj zabiti - ljutito kaže Krstić. 
 
Sa jedne strane ulice nalazi se velika livada obrasla travom i šibljem, a stanari kažu da svake godine dobijaju nova obećanja o izgradnji objekata. 
 
– Prvo je bilo obećanje da će na tom mestu biti parking, pa onda pijaca, zatim sportsko-rekreativni centar, vrtić, a na kraju tržni centar. Od svega toga imamo potencijalni izvor zaraze jer nesavesni ljudi tu bacaju i smeće, a leti nam preti opasnost od novih komšija, a to su zmije. Dolazi zima, a sa njom i nove muke - napominje Krstić.
 
Zamenik direktora Direkcije za razvoj Dejan Stanojević za O.K. Radio kaže da ulica Vojislava Mitića neće biti asfaltirana ni u ovoj godini, ali i da je neizvesno kada će uopšte biti završena. 
 

– U planu za rekonstrukciju gradskih saobraćajnica te ulice nema. Direkcija posao radi u zavisnosti od prioriteta i tu nema odstupanja. U ovom primeru jedna strana ulice nije naseljena, tako da su na listi prioriteta prevashodno gusto naseljeni delovi grada - izričit je Stanojević.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: