Agencija čiji je čuvar silovao devojčicu moraće da plati MILIJARDU DOLARA

Zivot i stil - Četvrtak 24.05.2018 - 09:03

Porota u američkoj državi Džordžiji donela je danas presudu po kojoj će bezbednosna agencija, čiji je radnik pre šest godina silovao 14-godišnju devojčicu, morati da plati kaznu od milijardu dolara.

Silovatelj već služi 20-godišnju kaznu FOTO: Free Images Silovatelj već služi 20-godišnju kaznu FOTO: Free Images
Advokat L. Kris Stjuart koji zastupa majku silovane devojčice, kazao je da je devojčica u oktobru 2012. godine sedela za stolom za piknik u kompleksu zgrada sa momkom, kada je naoružani čuvar tog kompleksa prišao, naredio momku da se ne pomera, a zatim silovao devojčicu.
 
Kako prenosi AP, čuvar je identifikovan kao Brendon Lamar Zakari, a služi 20-godišnju kaznu, nakon što je osudjen za to silovanje.
 
AP navodi da je sudija na tom slučaju prethodno već presudio da je "Agencija za prevenciju kriminala" koja je zaposlila Zakarija, takodje odgovorna za taj slučaj, a da je posao porote danas bio da utvrdi štetu.
 
Stjuart je kazao da je šokiran i zadovoljan presudom porote, a agencija za bezbednost nije bila dostupna za komentar.
 
Profesorka prava na Univerzitetu u Džordžiji Džesika Gabel Chino kazala je da će na tu presudu najverovatnije biti podneta žalba i da će ona potom biti umanjena.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: