Kineski naučnici utvrdili da matične ćelije leče koronu VIDEO

Zivot i stil - Četvrtak 26.03.2020 - 14:06

Matične ćelije imaju široko primenu i kao takve se primenjuju poslednjih desetak godina prilikom

Stručnjaci tvrde Stručnjaci tvrde "matične ćelije leče koronu" FOTO: Thinkstock
Stručnjaci tvrde "matične ćelije leče koronu". Kako prenose svetski mediji, međunarodna grupa naučnika uspešno je primenila tu terapiju kod sedam teško obolelih pacijenata i oni su preživeli COVID-19.
 
“Naučnici iz Kine su objavili naučni rad da primenom matičnih ćelija dobijamo rezultate da možemo teško obolelima od koronavirusa da pomognemo i da njihovo stanje dovedemo na uslovno rečeno, manje teško stanje i da prežive ovaj virus” rekao je za Jutro TV Prva dr Džihanom Abazovićem, potpredsednik Udruženja za regenerativnu medicinu i biološku terapiju.
 
Matične ćelije imaju široko primenu i kao takve se primenjuju poslednjih desetak godina prilikom aktivnih teških oboljenja koja daju kliničku sliku kao što u poslednjim stadijumima daje koronavirus i odatle je potekla ideja, napominje dr Abazović, a da li ti rezultati bude nadu da se svet i biološkim terapijama može izboriti sa pandemijom, ostaje da se vidi.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: