Koliko je konzervirano voće zdravo?

Zivot i stil - Utorak 02.04.2024 - 10:09

Da li ste se ikada zapitali da li je posezanje za konzerviranim ananasom ili nekim drugim voćem dobar izbor za vaše zdravlje?

Foto: Shutterstock/Africa Studio Foto: Shutterstock/Africa Studio
Ovde možete saznati o zdravstvenim prednostima konzerviranog voća, ali i uobičajenim zabludama, a mi ćemo vam pružiti praktične savete za uključivanje konzerviranog voća u zdravu ishranu.
 
„Stalno slušamo – sveže je najbolje“, ali konzervirano voće može biti jednako hranljivo“, kaže Čelsi LeBlan, vlasnica „Chelsea LeBlanc Nutrition“ u Nešvilu u Tenesiju.
 
Konzervirano voće obezbeđuje ugljene hidrate za energiju, vlakna za varenje i vitamine i minerale koji nas održavaju zdravim, prenosi Klix.ba.
 
Da li ste znali da se konzervirano voće bere u vrhunskoj zrelosti, a zatim se konzervira u roku od nekoliko sati?
 
Ovo pomaže da se obezbedi da zadrže svoju vrhunsku ishranu i ukus kad god ste spremni da uživate u njima. Pošto su upakovane na vrhuncu svežine, možete nastaviti da jedete te sočne letnje breskve ili neko drugo voće tokom cele godine.
 
Baš kao i sveže i smrznuto voće, konzervirano voće je odličan izvor esencijalnih hranljivih materija kao što su vlakna, vitamini i minerali.
 
Prema pregledu iz 2019. objavljenom u Međunarodnom časopisu za nauku o hrani i ishrani, voće i povrće podržavaju naše opšte zdravlje i pomažu u smanjenju rizika od određenih bolesti kao što su kardiovaskularne bolesti.
 
LeBlank čak ukazuje na nedavni pregled iz 2020. objavljen u Nutrients koji je pokazao da povećanje unosa voća i povrća (uključujući voće u konzervi) može promovisati bolje mentalno zdravlje.
Klix.ba

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: