Majka ostavila bebu u zaključanom automobilu

Zivot i stil - Utorak 25.06.2019 - 13:15

U Safron Valdenu, nedaleko od Kembridža, na poziv slučajnog prolaznika, vatrogasci su kroz razbijeno staklo automobila uspeli da spasu 18-mesečnog dečaka koga je majka ostavila ispred tržnog centra.

Dečak bio zaključan više od sat vremena FOTO: facebook Dečak bio zaključan više od sat vremena FOTO: facebook
Spasilačke službe su po parking kartici ustanovile da je nesrećni dečak bio zaključan više od sat vremena na užarenom parkingu, u potpuno zatvorenim kolima. Roditelji, za koje se pretpostavljalo da su u obližnjem tržnom centru, pozivani su više puta preko razglasa, ali se nisu pojavili.
 
„Neverovatno! Da nisu došli vatrogasci i hitna pomoć da izvuku uplakanog, izmučenog i dehidriranog dečaka iz vrelog automobila, ko zna kako bi se završila ova priča. Ovo je gore od horora“, uzbuđeno je posvedočila Čeril Tomas koja je bila svedok ovog nemilog događaja.
 
Kada je već sve bilo gotovo, pojavila se majka koja je za ruku vodila nešto starijeg dečaka. Prema izjavama svedoka nije pokazala nikakve emocije, čak, je bila besna na vatrogasce što su joj razbili staklo na kolima.
 
Dok je dečaku ukazivana prva pomoć, policija je sa nesmotrenom majkom razgovarala više od pola sata, ali su joj na kraju ipak dozvolili da decu odvede kući. Pretpostavlja se da će nadležne službe narednih dana proveriti porodičnu situaciju u njihovom domu.
 
Prema podacima evropske Organizacije za bezbednost dece u unutrašnjosti automobila koji se nalazi parkiran na spoljašnjoj temperaturi od 25 stepeni Celzijusa, svakih 15 minuta temperatura se povećava za 10 do 15 stepeni. Prvi znaci hipertermije se mogu pojaviti za samo nekoliko minuta, dok smrt, u većini slučajeva, nastupa za samo dva sata. Kod dece je to još izraženije jer se njihova tela zagrevaju tri do pet puta brže nego kod odraslih.
 
„Strašno je opasno ostavljati dete u automobilu u ovo doba godine kada su vrućine nesnosne. Nemojte reskirati. Ne radite to, čak ni na minut“, napomenuli su zvaničnici Vatrogasne brigade u saopštenju za lokalne medije.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: