Merili više od 15.000 penisa: Da li ste iznenađeni rezultatima?

Zivot i stil - Utorak 20.10.2020 - 12:00

Istraživači iz Ujedinjenog Kraljevstva su sproveli istraživanje kako bi utvrdili prosečnu veličinu muškog polnog organa.

Tražili prosečnu veličinu muškog polnog organa FOTO: Depositphotos Tražili prosečnu veličinu muškog polnog organa FOTO: Depositphotos
Za početak, razbili su mit o povezanosti između veličine stopala ili dlanova i dužine penisa, prenosi Ifl Science.
 
Mada se često govori o "prosečnoj" veličini, uopšte nije lako odrediti šta je tačno taj prosek. Glavni razlog za to je, kako su naučnici rekli, to što je kod većine istraživanja učestvovanje bilo na dobrovoljnoj bazi, pa nije ni bilo mnogo ispitanika.
 
Zbog toga je za ovu studiju uključena veća baza podataka - gledaju se merenja koja su izvršili doktori, a koja su standardizovana. Ova merenja uključuju obim (koren ili sredina) i dužinu polnog organa, a obuhvataju 15.521 ispitanika iz raznih merenja širom sveta.
 
Šta su rezultati?
 
Kada je u pitanju opušteni penis, prosečna dužina je 9,16 cm, dok je kod penisa u erekciji to 13,12 cm. Ako govorimo o obimu, onda je to 9,31 cm za opušteni, odnosno 11,66 cm za polni organ u erekciji.
 
Zanimljiva je činjenica da samo 5 odsto muškaraca ima penis duži od 16 cm.
 
Naučnici, takođe, nisu uspeli da utvrde bilo kakvu povezanost veličine testisa ili stopala sa dužinom penisa. Takođe, nisu ništa utvrdili ni kada je rasa u pitanju, ali su napomenuli da je većina ispitanika bele puti.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: