Misterija: Pronađena poruka u boci stara pola veka

Zivot i stil - Sreda 17.07.2019 - 13:12

Ribar Pol Eliot traga za autorom poruke u boci koju je pronašao na jugu australijske obale i za koju kaže da je stara 50 godina.

"Okean ne miruje..." FOTO: Depositphoto
Prema njegovim rečima, on i njegov sin pronašli su bocu dok su pecali, a autor poruke je izvesni Pol Gibson, koji je sebe opisao kao 13-godišnjeg engleskog dečaka koji je kruzerom putovao od grada Frementl na zapadu do Melburna na istoku Australije.
 
Državni okeanograf Dejvid Grifin izrazio je nevericu rekavši da boca nije mogla da pluta 50 godina na jugu Australije, jer "okean ne miruje".
 
Kako je rekao boca je najverovatnije bila zakopana u pesku na plaži, a zatim je oluja odatle odvukla u more.
 
"Da je bačena u more na jugu Australije nema šanse da bi ostala na istom mestu duže od godine ili dve", rekao je Grifin.
 
Kako se navodi, stotine hiljada Britanaca emigriralo je u Australiju 60-ih godina prošlog veka, ali se četvrtina njih vratila u Veliku Britaniju jer Australija nije ispunila njihova očekivanja. 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: