Pas tragač nanjušio 250.000 evra na aerodromu u Frankfurtu

Zivot i stil - Petak 14.08.2020 - 13:38

Devetogodišnji belgijski ovčar Maliona po imenu Aki tokom ovog leta nanjušio je pokušaj šverca novca u vrednosti od 250.000 evra.

Aki je kod nekoliko putnika ukupno otkrio 250.000 evra FOTO: DPA Aki je kod nekoliko putnika ukupno otkrio 250.000 evra FOTO: DPA
Pas obučen da pomaže nemačkoj policiji i carini uspeo je otkrije 247.280 evra kod putnika na aerodromu u Frankfurtu.
 
Malinoa belgijski ovčar po imenu Aki, takođe je otkrio novac skriven u prtljagu 12 osoba za samo nekoliko dana tokom juna i jula meseca.
 
Na primer, jedan muškarac je u džepu nosio skoro 52.000 evra.
 
Zvaničnici kažu da su svi putnici putovali negde van Evropske unije (EU) i da postoji jasno pravilo o prijavi novca.
 
Po pravilima EU svako ko otputuje u zemlje Trećeg sveta mora da prijavi ukoliko nosi novac u vrednosti većoj od 10.000 evra u kešu kada ulazi ili napušta Evropsku uniju.
 
Akijeva upornost i odlučnost pomogli su carinicima da otkriju gomilu novčanica u evrima i dolarima u torbama i džepovima putnika.
 
Izreka „novac ne smrdi" ne odnosi se na Akija, kaže Izabel Gilman, portparolka carine na aerodromu u Franfurtu.
 
Kaže da su ove provere važne u borbi protiv utaje poreza, pranja novca i terorizma.
 
Ovo nije prvi put da je Aki dospeo u medije- u januaru prošle godine neustrašivi ovčar je postao popularan pošto je pomogao carinicima da otkriju 10.775 evra kod jednog čoveka koji je putovao za Kinu.
BBC News, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: