Pecaroši iz Mrčajevaca uhvatili soma od dva i po metra!

Zivot i stil - Petak 10.08.2018 - 07:39

ČAČAK – Na Gružanskom jezeru ribolovci su upecali soma dužeg od dva i po metra. Kažu, to je najveći ulov ikada upecan na udicu.

Som od stotinak kila FOTO: RTS printscreen Som od stotinak kila FOTO: RTS printscreen
Više od dva sata, trebalo je Ljubiši Kuzmanoviću iz Mrčajevaca, da vodenog gorostasa, dovuče do obale. Iskusni ribolovac iz Mrčajevaca, upecao ga je na udicu, a mamac je bila deverika.
 
– Soma pecam od 15. godine, mnogo sam ja tog soma upecao u životu, možda je ovo stoti primerak, preko 70 kila. Ovaj je najveći, otprilike negde oko stotinak kila – uzbuđeno priča mrčajevački ribolovac.
 
Ljubiši se zaista ostvario ribolovački san jer je som zagrizao tokom noći. Da bi savladao kapitalca, pomogla su mu četvorica prijatelja iz Kragujevca, koji na Gruži kampuju već dva meseca.
 
– I mi u čudu, iznenađeni, dali smo mu moralnu i fizičku podršku. Svi smo u euforiji – ističe Nebojša Ristić dodajući da su ekipno došli do ulova.
 
Gružansko jezero, prostire se na 45 kilometara. Bogato je ribom, pre svega, šaranom, grgečom, smuđem, deverikom.
 
– Uz pomoć ribolovaca, koji su naše oči na vodi, trudimo se da to sačuvamo, da što više ljudi dođe na ovo jezero – kaže ribočuvar Aleksandar Bazić.
 
Ribolovci kažu da je som rekorder, da je napunio dve decenije jer ta riba godišnje raste od dva do tri centimetra.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: