Princ Vilijam milijarderima: Trebalo bi da popravite planetu, a ne da brinete o svemirskom turizmu

Zivot i stil - Četvrtak 14.10.2021 - 12:54

Princ Vilijam smatra da bi najveći preduzetnici današnjice trebalo da se usredsrede na spasavanje planete i rešavanje problema na Zemlji, umesto što razvijaju svemirski turizam.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Vojvoda od Kembridža govorio je za Bi-Bi-Si i indirektno kritikovao Džefa Bezosa, Ilona Maska i Ričarda Brensona, koji se proteklih meseci takmiče u razvoju komercijalnih svemirskih letova.
 
„Potrebno nam je da se najveći svetski umovi usredsrede da poprave ovu planetu, a ne da nađu novo mesto za život“, istakao je Vilijam.
 
Ključno je, kako kaže, da se fokusiramo na našu planetu, a ne da dignemo ruke i idemo u svemir da tamo tražimo rešenja za budućnost.
 
Juče je holivudski glumac Vilijam Šatner postao najstariji čovek u svemiru nakon što je odleteo u suborbitalnoj kapsuli „Blu oridžina“ – kompanije najbogatijeg čoveka na svetu Džefa Bezosa.
 
Direktor kompanije „Virdžin“ ser Ričard Brenson i Ilon Mask, osnivač „Tesle“ i „Spejs-eksa“, takođe su u trci za razvoj komercijalnih letova u svemir.
 
Princ Vilijam je u intervjuu naglasio da apsolutno nema nikakav interes da ide u svemir, kao i da postoji „fundamentalno pitanje“ u vezi sa zagađenjem koje ti svemirski letovi ostavljaju za sobom.
 
Upozorio je i na „klimatsku anksioznost“ među mladim ljudima, čija je budućnost u konstantnoj opasnosti.
 
Vojvoda od Kembridža je, takođe, pozvao odrasle da se sete koliko im je u mladosti značilo da mogu da provode vreme napolju i koliko je, zbog zagađenosti, današnjoj deci detinjstvo ograničenije.
 
„Prava bi katastrofa bila ako bi princ Džordž sedeo ovde za 30 godina i pričao o spasavanju planete“, istakao je Vilijam. 
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: