Recept za savršene vafle: Mogu da budu slani ili slatki

Zivot i stil - Ponedeljak 16.09.2024 - 09:46

Recept za vafle je prava stvar ako biste da u isti mah napravite i doručak i večeru jer namaz može da bude slan ili sladak po vašoj želji.

Foto: EnvatoElements/Photodaria Foto: EnvatoElements/Photodaria
Sastojci za vafle:
 
Suvi sastojci:
 
2 šolje (oko 250 g) brašna
 
2 kašike šećera
 
1 kašičica praška za pecivo
 
1/2 kašičice sode bikarbone
 
Mokri sastojci:
 
2 velika jajeta
 
1 3/4 šolje (oko 420 ml) mleka
 
1/2 šolje (oko 115 g) otopljenog maslaca (ili biljnog ulja)
 
1 kašičica vanilin šećera (ili vanilin ekstrakta)
 
Priprema:
 
Uključite vafl aparat i pustite da se zagreje prema uputstvu proizvođača.
 
Sjedinite suve sastojke – u velikoj činiji prosejte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Dobro izmešajte.
 
Pripremite mokre sastojke – u drugoj činiji umutite jaja, dodajte mleko, otopljeni maslac i vanilin šećer i dobro izmešajte.
 
Pomešajte sve sastojke – napravite udubljenje u suvim sastojcima i polako dodajte mokre sastojke, mešajući dok se sve ne sjedini. Ne mešajte previše jer treba da ostane malo grudvica, a prekomerno mešanje može učiniti vafle žilavim.
 
Lagano premažite ploče vafl aparata sa malo ulja.
 
Sipajte malo testa na zagrejanu ploču. Količina testa zavisi od veličine aparata, ali obično je dovoljno 1/2 do 2/3 šolje.
 
Zatvorite aparat i pecite prema uputstvu, obično 3-5 minuta, dok vafli ne postanu zlatnosmeđi i hrskavi.
 
Izvadite vafle iz aparata i servirajte odmah. Možete ih posuti šećerom u prahu, preliti medom, dodati sveže voće, šlag, čokoladne komadiće ili bilo koji slani dodatak i premaz po vašem izboru, piše Zadovoljna.rs.
Zadovoljna.rs.

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: