Svet u doba korone - običan narod se grabi za toalet papir, bogataši za bunkere

Zivot i stil - Nedelja 29.03.2020 - 14:07

Bežeći od pandemije, bogataši u Americi zavlače se u bunkere. Poslednjih meseci povećana je potražnja za bunkerima. Dok običan narod eventualno trči u prodavnicu da kupi osnovne potrepštine, milioneri i milijarderi bukiraju privatne avione i traže mesta gde bi bili sigurni.

Vila sa bunkerom za bogataše FOTO: Screenshot Vila sa bunkerom za bogataše FOTO: Screenshot
Bogataši se svojim privatnim avionima evakuišu iz ugroženih područja i idu u "toplije krajeve", tačnije u svoje vikendice na dalekim letovalištima, ili u bunkere koje su sazidali. Prema rečima izvršnog direktora jedne svetske privatne avio-kompanije, broj "rezervacija" njihovih letelica povećao se otkako se koronavirus širi svetom, prenosi RTS.
 
"Neretko su u pitanju i manje grupe ljudi, uglavnom starijih, ili osoba ugroženog zdravlja, koje strahuju da uđu u putnički avion u kom ima mnogo ljudi. Ljudi koji nisu dovoljno bogati da bi mogli sebi da priušte let privatnim avionom, traže da budu u VIP prostorijama na aerodromima, kako bi izbegli kontakt sa većom grupom ljudi", rekao je Đulio Ranzo iz "Avio taksija", iz Kalifornije.
 
Osim što je povećana potražnja za privatnim avionima, traži se i koji bunker više. Prodavci u Kaliforniji koji se bave izgradnjom bunkera, kažu da imaju pune ruke posla.
 
"Potražnja za skloništima koja mogu da prežive mnoge katastrofe, drastično je povećana poslednjih nekoliko meseci. Veruje se da bogataši pokušavaju da izbegnu koronavirus, tako što će se sa lekarima i medicinskim osobljem izolovati u tim bunkerima dok opasnost ne prođe", objasnio je Roberto Vincio, prodavac bunkera.
 
Takođe, telefoni privatnih klinika su poslednjih dana usijani, i traže se velike količine medikamenata, infuzija, vakcina protiv gripa i vitamina.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: