U kostimu se ne sme na ulice, ali šta je novo na crnogorskim plažama

Zivot i stil - Nedelja 26.05.2019 - 13:15

Za šetnju bez majice po gradskim ulicama, kazna 500 evra, za šetnju u kupaćem kostimu 600. O tim planovima gradskih vlasti u Budvi govori se poslednjih dana. Novina će, međutim, biti i na plaži. Prve dane majske sezone pratila je kiša. To, ipak ne znači da domaćini i plaže nisu spremni za goste.

Posle 17 sati nema naplate ležaljki FOTO: Dejan Ristić Posle 17 sati nema naplate ležaljki FOTO: Dejan Ristić
Skoro 500 plaža na crnogorskom primorju već u maju spremno je dočekalo turiste. Od ove godine, po nešto drugačijim pravilima. Plaže su tematski podeljene na 12 tipova. Među njima i one za kućne ljubimce.
 
„Znate imate puno porodica koje ne vole da vide psa blizu njihove dece, a isto tako ima ljudi koji planirano sa svojim ljubimcima provode godišnji odmor i morali smo tu negde napraviti razumnu meru“, objašnjava Predrag Jelušić, direktor javnog preduzeća „Morsko dobro“.
 
Novom organizacijom kupališta, kaže, posetiocima će biti lakše. Izletničke, porodične, pet frendli, nudističke i sporstko-rekreativne plaže postojaće u svakom primorskom gradu.
 
„Ove godine će na svakoj plaži biti jasne informativne table, da svaki gost zna koje je radno vreme, koja je cena ležaljke, odnosno kompleta, da pri samom ulasku ima kompletnu informaciju. Naravno, kavalitet vode koji će se svakih sedam do 10 dana stavljati, kojeg je tipa plaža pet frendli, nudistička, imaće pune informacije“, navodi Jelušić.
 
Kada su cene ležaljki u pitanju, one su, ističe, iste kao prošle sezone. Promena će biti samo u popodnevnim časovima.
 
„Zato smo uveli ove godine pravilnik da posle 17 sati na javnim plažama i onim drugim sem hotelskih nema pravo naplate plažnog mobilijara“, otkriva Jelušić.
 
Iznenađenja kada je kvalitet morske vode u pitanju, nema. Na čak 30 crnogorskih plaža vijoriće se međunarodno ekološko prizanje – plava zastavica, koja promoviše visoke standarde iz četiri oblasti: kvalitet vode, usluga i sigurnost na plažama, standardi iz oblasti zaštite životne sredine i informisanja o ekološkim vrednostima.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: