Uzdrman svet visoke mode: Manekenke optužile šefa moćne agencije za silovanje

Zivot i stil - Ponedeljak 28.09.2020 - 13:57

Bivši suprug supermodela Linde Evangeliste optužen je za silovanje nekoliko manekenki dok je rukovodio jednom od najvećih svetskih agencija za modeling, a najmlađa je imala samo 17 godina.

Najmlađa žrtva je imala samo 17 godina FOTO: Getty Images Najmlađa žrtva je imala samo 17 godina FOTO: Getty Images
Kare Otis, inače bivša supruga poznatog glumca Mikija Rurka, jedna je od dve žene koje su formalno podnele krivičnu prijavu protiv Žeralda Marija za silovanje. Mari je bio predsednik evropskog ogranka Elite Models 25 godina, navodi "Sunday Times" iz Londona.
 
Slučaj je prezentovan javnom tužiocu u Parizu, a optužbu je podneo isti advokat koji zastupa i one žene koje su Žan Luk Brunela, šefa agencije za modeling takođe nedavno optužile za silovanje, a koji je, kako navodi "New York Post", "povezan sa zloglasnim pedofilom Džefrijem Epstajnom".
 
Za sada, kako prenose strani mediji, nije pokrenut krivični postupak i tužilac je mogao da odluči da ne pokrene potpunu istragu po krivičnim prijavama podnetim sudu, primetio je britanski list.
 
Optuženi Mari je žestoko negirao tvrdnje dve žene.
 
"Ne bi bilo prikladno da u ovom trenutku komentarišem navode o pokretanju sudskog postupka protiv mene, osim što želim jasno da kažem da ih kategorički negiram", rekao je za "UK Times".
 
 
Agencija Elite je predstavljala neke od najpoznatijih svetskih modela, uključujući Sindi Kraford, Žizel Bundšen, Klaudiju Šifer i Naomi Kempbel.
 
Tužioci su razgovarali sa Lisom Brinkvort, novinarkom koja je takođe optužila Marija za seksualno napastvovanje dok je tajno radila priču za BBC 1998. godine i bila zaposlena u njoj, navodi list.
 
Bivša manekenka Džil Dod (60), tvrdi u zakonskom podnesku da ju je Mari silovao kada je imala 20 godina, nakon što se preselila u Francusku da bi se pridružila agenciji za koju je počela da radi 1980. godine.
 
Švedski model Eba Karlson, sada 51-godišnji životni trener koji živi u Severnoj Karolini, kaže da je bila "traumatizovana" nakon što ju je Mari seksualno napao dok je 1990. godine bila u Elitu.
 
Otis, sada 51-godišnjakinja, tvrdi da ju je Mari silovao dok je bila sama u Parizu, na početku karijere. Ona je u Pariz otišla kako bi radila na kapmanjama za Kelvin Klajn i Ges, kao i na filmu sa Rurkom "Divlja orhideja". ”
 
Otis je o ovom postupku nagovestila pre nekoliko dana na Instagramu. Ona je naime napisala da je tokom proteklih meseci marljivo radila sa nekoliko "hrabrih duša da dođe do istine i pravde".
 
"Trebala nam je hrabrost i držanje za ruke", napisala je ona, te se zahvalila svojim, kao ih je nazvala sestrama, "koje su pronašle svoja lavova srca, ratničke noge i stale sa mnom iza kulisa boreći se protiv vrlo mračne sile".
 
Ona je za "UK Times" rekla da odbija da ćuti o "nepodnošljivim postupcima muškaraca na vlasti za koje se čini da mogu da prođu nekažnjeno". Za ovo posebno, kako je navela, kao majka dve ćerke od 12 i 13 godina, želi da se izbori i privede ih pravdi.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: