VARALA DRŽAVU DECENIJAMA: “Manijakalna” starica (92) dužna četiri miliona evra

Zivot i stil - Četvrtak 17.01.2019 - 12:17

Starica, koja je imenovana samo kao Beti V dobila je pomilovanje za kaznu od šest meeseci zatvora od belgijskog apelacionog suda u Gentu, ali joj je sud potvrdio uslovnu kaznu

Baka je pošteđena zatvora FOTO: Depositphotos/ilustracija Baka je pošteđena zatvora FOTO: Depositphotos/ilustracija
Žena stara 92 godine koja je prevarila belgijske poreske organe za nekoliko miliona evra izbegavajući da plati porez tokom više decenija, odlukom suda danas je pošteđena zatvora, ali mora da plati preko četiri miliona evra na ime kazni i neplaćenog poreza.
 
Starica, koja je imenovana samo kao Beti V i koju je tužilaštvo proglasilo "manijakalnom" kada je reč o raspolaganju novcem, dobila je pomilovanje za kaznu od šest meeseci zatvora od apelacionog suda u Gentu, ali joj je sud potvrdio uslovnu kaznu od 16 meseci zatvora i obavezu da plati 600.000 evra kazni, prenosi Rojters.
 
Sud je takođe povećao za 50 odsto sumu koji ona mora da vrati državi, na iznos od 3,7 miliona evra.
 
Beti V je, kako su tužioci naveli, tokom 40 godina sakrivala svoje bogatstvo u Panami i drugim državama. Prevara je izašla na videlo preko informacija iz švajcarske banke.
 
Njen 62-godišnji sin, koji je učestvovao u ovoj prevari, takođe je pošteđen zatvora, pošto ga je sud u u žalbenom postupku osudio na uslovnu kaznu od osam meseci, prenosi agencija.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: