VIDEO Šta može da vam se desi ako vozite električni trotinet

Zivot i stil - Sreda 12.05.2021 - 11:59

Snimak koji kruži internetom, a na kom je električni trotinet u plamenu, uznemirio je mnoge. Otuda pitanje koliko je ovo sve popularnije prevozno sredstvo – bezbedno.

Zapaljen trotinet FOTO: Screenshot/Youtube/zniks1 Zapaljen trotinet FOTO: Screenshot/Youtube/zniks1
Parkiran uz ivičnjak, električni trotinet počinje da se dimi, a ubrzo je i ceo u plamenu. Taj snimak, nimalo prijatan za gledanje, budi strah kod svih onih koji ga rado koriste kako bi izbegli gradsku gužvu u saobraćaju, piše nova.rs.
 
Pitanje je šta se tačno desilo, ali ovaj video podseća da, ako izaberete trotinet, ipak nije dovoljno samo da se odgurnete i poletite – postoje stvari koje morate da znate.
 
Pritom, novi zakon o saobraćaju koji se najavljuje trebalo bi da reši da li vozači električnih trotineta mogu da voze po kolovozu, biciklističkim stazama ili po trotoaru pri ograničenoj brzini, kazali su iz Agencije za bezbednost saobraćaja. Gotovo je izvesno da neće smeti da se voze kolovozom zbog nebezbednosti, ali ostaje pitanje kako će se regulisati u pešačkim zonama nešto što dostiže priličnu brzinu.
 
I kad se sve sagleda, važna napomena za sve koji bi da se odluče za električni trotinet je da gledaju kakvog je kvaliteta i izrade da bi se eventualni rizici predupredili, koliko je moguće. Treba da znaju i da trotinet nikako nije za vožnju po kiši, a nije ni za saobraćaj. Ukoliko izaberete ovaj način prevoza, najbolje je da se držite biciklističkih staza.
 

Nova TV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: