Vlada SAD moli građane da ne sipaju benzin u kese

Zivot i stil - Petak 14.05.2021 - 20:19

U Sjedinjenim Državama zavladala je panika zbog moguće nestašice goriva, što je neke stanovnike nateralo da preduzmu radikalne poteze.

Sipaju u šta stignu FOTO: Shutterstock Sipaju u šta stignu FOTO: Shutterstock
Čim zavlada krizna situacija ili bar najava iste, dobar deo stanovništva pohrli u nabavku osnovnih potrepština i goriva, a Amerikanci tu nisu izuzetak. Naprotiv, oni su spremni na ekstremna rešenja.
 
U najnovijoj krizi izazvanoj "ransomware" napadima, došlo je do obustave isporuke goriva kroz naftovod Colonial Pipeline. Zbog toga su mnogi vozači na istoku i jugu SAD pojurili na benzinske pumpe.
 
Pritom su posegnuli za najbržim rešenjima, pa su tako gorivo točili i u otvorene kante, pa čak i u plastične kese.
 
Zaustavljanje rada naftovoda koji pokriva 45% snabdevanja istoka SAD gorivom dovodi do velikog poremećaja na tržištu, pa na kraju ne čudi ovakva navala na benzinske stanice.
 
Na Redditu je već objavljen čitav niz fotografija na kojima se vidi kako neodgovorni vozači sipaju gorivo u kese, burad, pa i kante za otpatke.
 
Zato je ministar saobraćaja pozvao na razum i smirenost:
 
"Naravno, razumemo zabrinutost u područjima u kojima se ljudi susreću sa privremenim prekidima u snabdevanju, ali gomilanje stvari ne poboljšava situaciju. Ni pod kojim okolnostima benzin se ne sme sipati u bilo šta osim direktno u rezervoar vozila ili u kanister za gorivo."
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: