Blagojević u Surdulici

Lokalni sport - Utorak 22.01.2013 - 10:28

Pregovori rukovodstva Radnika sa Miletom Jovinom su propali, ali je zato za šefa stručnog štaba postavljen Cvijetin Blagojević (57), legendarni fudbaler Crvene Zvezde.

Blagojević Blagojević

Blagojević je sa Zvezdom igrao finale Kupa UEFA 1979. godine, protiv Borusije iz Menhengladbaha.

Nemci su savladali Zvezdu u revanšu sa 1:0, a u prvoj utakmici u Beogradu bilo je nerešeno 1:1, pred 87.000 gledalaca.

Igrao je u generacija Vladimira Petrovića Pižona, Duleta Savića, Miloša Šestića, Slavolljuba Muslina, Mileta Jovina...  

Blagojević je, posle tog finala, proglašen za četvrtog najboljeg igrača Evrope, upravo u Italiji.

Njihove novine su svake godine proglašavale najbolje najmlađe igrače takmičenja, do 24 godine, i našao se pored velikih imena kao što su Mils, Vudkok, zatim Karasko, koji je tada igrao za Barselonu.

Trenerskim poslom se bavi nekih 20 godina, počeo je Švedskoj i vodio kasnije i neke prvoligaške klubove u Bosni, a sticajem okolnosti, pre tri, četiri godine, došao u Zvezdu, za koju je odigrao oko 300 utakmica.

Počeo je da radi sa mlađim kategorijama i sa petlićima, rođenim 1999. godine, osvojio prvenstvo Srbije, ali i najprestižnije turnire u Evropi, poput onog u Itajili gde je proglašen za najbolje trenera.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: