"Fudbal na jugu u očajnom stanju"

Lokalni sport - Nedelja 03.02.2013 - 23:38

Branislav Stošić (64), upamćen je kao jedan od najboljih centarhalfova koje je Dinamo krajem prošlog veka, a kasnije i kao trener klubova iz okruga sa kojima je osvojio devet titula prvaka.

Stošić Stošić

Poznat je i kao sportski radnik koji nema dlake na jeziku i spreman je da progovori o mnogim problemima vezanim za fudbal.

- Fudbal u Srbiji je u jadnom stanju, a u Pčinjskom regionu doživljava fijasko. Radnik je veštačka tvorevina, a Dinamo u brojnim problemima što se sve to reflektuje se na ostale klubove koji tavore po nižim ligama – kaže za OK Radio Stošić.

Posebno je ogorčen stanjem u mlađim selekcijama u okrugu, jer one su baza za stvaranje prvotimca.

- Situacija u mlađim kategorijama je katastrofalna, nakaradna. Dinamo, Radnik, BSK dovode igrače sa strane i to igrače polutane.

Morava je jedina forsirala svoju decu i ispala iz Niške zone. Radi se samo u Vranju i Hanu, a kako se radi idite na stadione pa ćete videti. Nema novih, mladih kvalitetnih igrača.

Nema trenera učitelja i stvaraoca.

Danas u praksi, trener je onaj ko je u dobrim političkim, rođačkim odnosima sa upravom, ili pak, po nuždi, onaj koji nema šta da radi kod kuće, a želi da radi besplatno.

Retki pojedinci, koji jesu treneri po vokaciji ne dolaze do izražaja. Drago mi je što nisam iz te branše, ne tapšem nikog po ramenu već saspem u lice sve što mislim, za dobrobit kluba i fudbala – ističe Stošić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: