Fudbal u Makedoniji gori nego u Srbiji

Lokalni sport - Petak 25.05.2012 - 12:08

Fudbal u Makedoniji je na najnižim granama zbog loše finasijske situacije u klubovima, i stanje je gore nego u Srbiji, ocenjuje trener Dragan Antić Recko.

Antić na terenu Antić na terenu
Prema njegovim rečima, tim Vardara je "državni projekt", koji ima dobru ekipu.
 
- Jedini kvalitet nijhovog trenera je što je komšija premijera Gruevskog. Tu su još i Metalurg, Rabotnički i Škendija, koji imaju para i plaćaju redovno igrače. Ostali su bez dinara i redovno duguju igračima za plate, od 300 do 500 evra mesečno. 
 
Zato je fudbal podložan nameštanjima, ulazi se među igrače sa 100 evra i završava posao. Nikad niste sigurni ko će da pobedi, pa kad se još tu umešaju sudije stvori se atmosfera „daj banku za igranku“ – kaže Antić. 
 
On tvrdi da je iz tih razloga svojevremeno morao da napusti klupu FK Ohrid, člana Prve lige Makedonije.
 
- Bili smo četvrti, a igrači osam meseci nisu primili platu U 13. kolu izašli su i seli na travu svog stadiona nakon početnog sudijskog žvižduka. Oni su takođe na teren izašli noseći majice na kojima je pisalo „Uprava, odlazi!“ (Uprava, odete si!“), čime su jasno stavili do znanja svojim poslodavcima šta misle o njihovom radu - seća se Antić. 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: