Jovanović u Kaciji

Lokalni sport - Nedelja 03.06.2012 - 00:33

Ivan Jovanović (53), trenutno radi kao fudbalski trener u Kuvajtu, u FK Kacija, gde vodi drugu ekipu, fudbalera starih do 21 godinu.

Jovanović Jovanović

Jovanović je ostao upamćen ljubiteljima fudbala u Nišu i Pirotu kao igrač, a kao trener od Svrljiga do Vranja.

 

FK Dinamo iz Vranja, u sezoni 2005/2006. godine uveo je u Prvu ligu Srbije.

 

- Za Vranje me vezuju najlepše sportske uspomene. Radeći u Dinamu stekao sam u gradu puno prijatelja sa kojima redovno održavam kontakt. Kad sam u zemlji, pozdravim se sa porodicom u Nišu i pravac Vranje  – priča Jovanović.

 

Imao je bogatu sportsku karijeru. Kao fudbaler, prošao je sve mlađe kategorije u FK Radnički iz Niša, a za prvi tim potpisao ugovor o stipendiranju, 1975. godine i debitovao na kup utakmici protiv Hajduka iz Splita.

 

Profesionalni ugovor potpisao je 1977. godine i igrao za Nišlije do 1980. kada je prešao u Radnički iz Pirota.

 

Za Piroćance je igrao do 1986. godine, a potom prešao u FK Pelister iz Bitolja, u Makedoniji.

 

U Pelisteru je završio fudbalsku karijeru, 1988. godine i otisnuo se u trenerske vode.

 

- U Kuvajtu sam u dva navrata i radim sa mlađim kategorijama. Uslovi su na zavidnom nivou, ulaže se u sportsku infrastrukturu, ceni se i plaća naš rad.

 

Trenutno radim sa drugim timom najpopularnijeg i najtrofejnijeg tima Kuvajta, ekipe Kacije. To je za mene čast jer ih je trenirao čuveni Miljan Miljanić. Imam odličnu saradnju i podršku od Gorana Tufegdžića, našeg trenera koji je selektor reprezentacije Kuvajta – navodi Jovanović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: