Lažni treneri za lažne uspehe

Lokalni sport - Ponedeljak 04.06.2012 - 08:50

Branislav Stošić Bane, fudbalska legenda surduličkog Radnika i vranjskog Dinama, a potom dugogodišnji trener, jedan od najuspešnijih u okrugu, smatra da je trenerski poziv, danas, doveden do apsurda.

Stošić Stošić
- Loša selekcija trenerskih kadrova i materijalna nesigurnost doveli su do toga da trenutno i nemamo pravih trenera u okrugu. Polaganje za „A“ i „B“ licence pomoću kojih se vode klubovi u trećim i drugim ligama nisu utemeljeni na znanju i sposobnosti već isključivo na novcu i raznim preporukoma, bilo ličnim ili klupskim – smatra Stošić.
 
To po Stošiću stvara servilne i poslušne kadrove koji nemaju kreativnost, intuiciju i sposobnost za donošenje pravih odluka.
 
- Nažalost, takvi kadrovi su u „vlasništvu“ klubova i njihovih moćnika. Pošto nemaju autoritet izgrađen na znanju koje se lako uočava na treninzima i utakmicama prepušteni su samovolji ljudi iz klubova koji im sređuju utakmice preko sudija i, kod nas u okrugu, na jedini moguć način ostavljaju ekipe u ligama – navodi Stošić.
 
Ono što njemu smeta je nesposobnost pojedinih trenera da sagledaju svoje mogućnosti i prave vrednosti, što vodi uništavanju ekipa, a posebno mladih fudbalera u okrugu.
 

- Lažni treneri stvaraju lažne igrače koji čine lažne ekipe koje se kite lažnim uspesima, i sve tako u krug. Iz tog kruga, srpski fudbal, a posebno na jugu zemlje, teško da će ikad uspeti da se izvuče – tvrdi Stošić.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: