Pandice hvataju zalet

Lokalni sport - Četvrtak 14.06.2012 - 10:13

U ženskom odbojkaškom klubu Panda radi se po programu OSS po kome su organizovani treninzi za one koji se prvi put sreću s odbojkom.

ŽOK Panda ŽOK Panda
- Što se tiče prvih treninga, odmah se uče osnovni elementi. Svi polaznici prve godine škole odbojke imaju program koji trebaju savladati, moraju da nauče osnovna pravila odbojkaške igre – kaže Dejan Trajković, trener.
 
To podrazumeva da se moraju savladati osnovna kretanja, stav, odbijanja prstima i podlakticama, prijem, dizanje lopte prstima kako bi se došlo do nekog prebacivanja te učenje zaleta za smeč i eventualno pokušaj servisa koji je ipak kompleksniji element i više spada u domen druge godine škole odbojke.
 

- Prvi i osnovni cilj je stvaranje igračica za našu prvu ekipu i to za sada funkciniše dobro. Uz stvaranje igračica, ja kao pedagog smatram da je uz učenje onih elementarnih znanja o odbojci vrlo bitna i sama socijalizacija među svim polaznicama, njihovo međusobno druženje kako u dvorani tako i izvan nje. Činjenica je da veliki broj njih i kasnije ostanu prijatelji bez obzira nastave li da se bave odbojkom. Zato je posao koji radimo vredan truda – navodi Trajković. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: