"Turski pevač" u Hanu

Lokalni sport - Petak 15.06.2012 - 00:50

Kako su se nameštale utakmice, kada je FK Morava iz Vladičinog Hana u pitanju, govori afera koja je svojevremeno dobila konspirativno ime „Turski pevač“.

- Nikad se neću složiti sa činjenicom da je moralo „tatu“ odraditi za opstanak u ligi ili ulazak u viši rang. „Tata“ je hronično lagao: „Sine, jer ste pobedili“? „Jesmo“! „Bravo, šta sam ti rekao, ne sekiraj se ništa“. 
 
„Tata“ je bio folirant, igrao je na kartu da neko od tipovanih klubova mora da uđe u viši rang ili neko ostane u ligi. Držao je klubove na udici, svi su se hvatali. Od onih koji bi ostvarili cilj očekivao je tokom sezone poklone, a na kraju tal. Ako ne ispune njegova očekivanja teško njima kasnije. 
 
Dakle, tvrdim odgovorno, „tata“ ništa ne znači ako ne probušiš sudije i predstavnike klubova. Svako je i bez „tate“ željan „mačora“ (maraka). 
 
Igrali smo smo odlučujuću utakmicu za opstanak. Naš direktor kluba, u fudbalskim kuloarima poznat kao „turski pevač“ dogovarao je posao sa sudijama preko predsednika opštine. 
 
Sa sudijama je „turski pevač“ sedeo u kafani gde se godinama obavljaju transakcije razne vrste i dogovorio varijantu od „200 mačora“. Infalacija, brate, velika je to lova. 
 
Znao je to i predsednik opštine i kaže direktoru da sačekaju kako će se situacija na terenu odvijati. 
 
„Ako damo golove i sigurno pobeđujemo to je varijanta jedan, dakle sudijama k.... Ako rezultat nije kako treba aktiviraj varijantu dva: „200 mačora“.  
 
Utakmica sa jednim seoskim klubom odlučivala je o opstanku, nama je odgovarala samo pobeda. Počela je utakmica, mi bosi, gol ne bi dali do sutra. Na pet minuta pre kraja „turski pevač“ zove predsednika opštine i saopštava mu stanje na terenu. 
 
„Šta čekaš, aktiviraj varijantu dva“. „Direktor kluba koji je šetao pored aut linije prišao je pomoćnom sudiji i vešto mu pored nogu bacio svežanj od „200 mačora“. 
 
Sudija je video, sagnuo se uzeo novac i počeo kao manit da maše zastavicom. To je bio signal za glavnog sudiju. 
 
Dotrčao je, pomoćnik mu je saopštio važnu vest i sudija je otrčao do gostujućeg kapitena i pokazao mu crveni karton zbog „prigovora“. Onda je usledio penal za domaće iako se iz aviona nije video prekršaj. 
 
Sve bi bilo dobro da jedan gostujući igrač nije u 90. minutu opalio po lopti iz sve snage i pogodio same rašlje gola domačih. Rezultat 1:1, tragedija za domaće. 
 
Ali, tu je podsećanje na „200 mačora“ i sudija produžuje utakmicu za trinaest mninuta dok domači nisu ugurali loptu u gol i rukama i nogama. 
 

Direktor, „turski pevač“, nakon toga pobegao je iz fudbala opsednut godinama da je mogao i da još može da skonča u bajboku – priča naš sagovornik, član nekada uprave FK Morava. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: