Vranjski centar uzdanica Spartaka

Lokalni sport - Subota 22.12.2012 - 11:10

Vranjanac Milan Marković (22), trenutno igra s velikim uspehom za KK Spartak u Subotice u 2. Muškoj ligi Srbije.

Marković u belom dresu Marković u belom dresu

Visoki centar (2,07) odgovorno ispunjava zadatke u odbrani i napadu i svojim igrama nagoveštava uspešnu karijeru.

- Moj cilj je da se profesionalno bavim košarkom, a želja mi je bila da nađem odgovarajući klub gde bih uz kvalitetan rad na treninzima konstantno napredovao. Za sada, KK Spartak je moj pravi izbor – kaže Marković.

Ponikao je u školi košarke Ekonomac, a onda prekomandovan u prvi tim KK Jug.

- U Jugu nisam dobijao dovoljnu minutažu, možda i zbog toga što smo igrali prvu ligu, a ekipi su bili potrebniji iskusniji centri. Ipak, to nije presudilo da odem.

Tražio sam klub gde se mnogo profesionalnije radi i pažnja obraća radu sa mlađim igračima. Prvo sam otišao u KK Niš, a potom u KK Spartak – navodi Marković.

Treneri su bitni za napredak mladih košarkaša, a toga je svestan Marković.

- Imao sam sreću i zadovoljstvo da treniram sa iskusnim i uspešnim  trenerima. Uz odgovarajuće uslove, rad i disciplinu, može puno toga da se nauči – ističe Marković.

Njegove ambicije se trenutno poklapaju sa ambicijama subotičkog kluba.

- Bitno je da kvalitetno radim na treninzima i da u prvom timu dobijam odgovarjuću minutažu – kaže Marković.

Milan očekuje da karijeru, kada dođe vreme, nastavi u nekom jačem i poznatijem klubu. Cilj mu je – 1. Muška liga Srbije, a ako se ukaže prilika I inostranstvo.

- Neću žuriti, kad negde odem osnovni motiv biće da nastavim sa daljim napredovanjem, da igram i stvaram poziciju da kasnije sam biram klub, po svoj želji – tvrdi Marković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: