"Čelnici Partizana se šlihtaju Vučiću!"

Nacionalni sport - Petak 19.05.2017 - 06:57

Usred šampionske euforije koja je u Nišu zahvatila Partizan i povoljnog rezultata koji su imali protiv Radničkog (3:1 na kraju), „grobari” su skandiranjem „Vučiću, pederu” ugrozili svoj klub, s obzirom na to da je sudija Zoran Široki opravdano, zbog vređanja sa tribina, na trenutak prekinuo utakmicu.

"Premijer mnogo pomogao Partizanu" FOTO: OK Radio

Iste večeri, posle meča, oglasili su se predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura, koji su uputili apel svojim navijačima da ne vređaju premijera, koji im je „mnogo pomogao u nastojanjima da igraju u Evropi”.

U Humskoj su dan posle toga osetili potrebu da se još jednom zahvale premijeru za sve što je učinio za njihov klub.

Ovu seriju „zahvalnica”, u razgovoru za „Alo!”, Nenad Bjeković na narodski način tumači kao „šlihtanje premijeru”, uz objašnjenje:

- To što se Milorad Vučelić i Miloš Vazura, kao čelnici Partizana, šlihtaju budućem predsedniku, njihov je problem. Oni dobro znaju zbog čega to rade, a ja znam da to ne rade zbog Partizana - kaže on.

- Ponavljam, oni se Vučiću sigurno ne dodvoravaju zbog kluba! To Partizanu nije potrebno, a nije ni u interesu tog čoveka. Prave medveđu uslugu Vučiću. Baš bez veze! - dodaje on.

Legendarnom igraču i funkcioneru crno-belih smeta što se uopšte politika stavlja ispred sporta i osuđuje svaku vrstu vređanja od strane navijača.

- Ne podržavam skandiranje navijača Partizana protiv Aleksandra Vučića. Na taj način nam se fudbalske utakmice pretvaraju u demonstracije, što mi veoma smeta. Ne volim kada se neko omalovažava na sportskim događajima, to nam nipošto ne treba.

Na stadion treba da dođete da navijate za svoj klub, za igrače koje volite i ništa drugo. Ne želim da mešam politiku i sport, a normalno je da svaki čovek ima klub za koji navija. Tako i Vučić.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić je navijao za Partizan, pa je Vladimira Putina vodio u obilazak „Marakane”. Niko od tadašnjih čelnika Partizana to nije komentarisao.


Dakle, svakodnevno zahvaljivanje uprave Parizana premijeru i budućem predsedniku nije potrebno. Trebalo bi da se zahvaljuju igračima i stručnom štabu što su im omogućili da uživaju u dobrim rezultatima - kaže Bjeković.

Nekadašnjem sportskom direktoru crno-belih smeta i rat sa Crvenom zvezdom.

- To je sramno! Tako se urušava naš fudbal i posledice mogu da budu kobne. Nikada nisam svoje neuspehe posle loših rezultata svaljivao na drugog kako bih sebe zaštitio.


Zvezdina saopštenja su prevaziđena, a rukovodstvo Partizana nije smelo da odgovara, već da ih ignoriše i ne skače u vatru. Kad god su crno-beli bili prvaci države, u Srbiji ništa nije valjalo. Tada je liga bila nameštena, kupljena. Kada je Zvezda šampion, onda je sve čisto i najpoštenije. Tako je poslednjih 25 godina. Ne postoji bolji način da zapušite nekome usta nego da osvojite sve što možete! - tvrdi on.

Bjeković veruje da će njegov Partizan na kraju sezone osvojiti oba trofeja.

- Partizan je ubedljivo najbolja ekipa u Srbiji! Izabranici Marka Nikolića su to dokazali u tri ovosezonska večita derbija jer su pobedili Zvezdu dva puta, uz nerešen ishod.

Zbog toga sam ubeđen da će se u Humskoj slaviti dupla kruna i ne vidim način na koji crveno-beli mogu da nam pomrse račune. Trener Nikolić je odradio sjajan posao, ukomponovao je ekipu do savršenstva.

Nema dileme, od igrača najveće zasluge pripadaju izvanrednom tandemu Uroš Đurđević - Leonardo da Silva! Njihove energije su se fantasitčno poklopile i zbog toga su tako ubojiti.

Postigli su pregršt golova, pa su se izdvojili kao motor ekipe. Voleo bih kada bi vodili Partizan do Lige šampiona naredne sezone, ali ne znam koliko je realno da ostanu u klubu posle ovakvih igara - završava Bjeković.

Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: