Jokić u dresu "Orlova", ali Bogdanović teško

Nacionalni sport - Sreda 15.06.2022 - 11:42

Srpski košarkaš iz redova Denvera Nikola Jokić, potrvrdio je selektoru Svetislavu Pešiću da će ponovo nastupati za reprezentaciju Srbije.

FOTO: Gettyimages FOTO: Gettyimages

Srpski košarkaš iz redova Denvera Nikola Jokić, potrvrdio je selektoru Svetislavu Pešiću da će ponovo nastupati za reprezentaciju Srbije.

 

Srbija će ponovo u svojim redovima imati Nikolu Jokića, potvrdio je Košarkaški savez Srbije.

 

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige, potvrdio je selektoru Pešiću da će mu biti na raspolaganju, onoliko koliko pravila budu dozvolila.

 

- Redovno razgovaramo sa svim kandidatima, pratimo njihove igre baš kao i različite situacije u kojima se nalaze pri kraju veoma zahtevne klupske sezone.

 

Naročito je kompleksna situacija u vezi prva dva meča koji nas očekuju, protiv Letonije i Belgije, i tu je veoma važno međusobno razumevanje i strpljenje - rekao je Tarlać i dodao: - Ono što je izvesno, to je da NBA igrači imaju ograničenje kada je u pitanju maksimalan broj dana koje mogu provesti sa nacionalnim timom tokom jednog leta.

 

U skladu sa tim ograničenjima, učešće u reprezentativnim akcijama vezanim za Evropsko prvenstvo, odnosno kvalifikacioni prozor u avgustu je potvrdio Nikola Jokić, koji će od prvog dana kada to NBA pravila budu dozvoljavala biti sa nacionalnim timom.

 

S druge strane, posle više godina kada je svako leto provodio sa nacionalnim timom, ovog puta Bogdan Bogdanović neće biti u sastavu Srbije.

 

Jedan od naših najboljih igrača i član NBA tima Atlanta, morao je da se podvrgne operaciji kolena i njegov nastup u dresu sa najdražim grbom bio bi ravan svetskom čudu.

 

Prve obaveze reprezentacije Srbije biće tokom juna i jula.

 

"Orlovi" će prvo u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 30. juna igrati protiv Letonije u Rigi, da bi 3. jula u Nišu dočekali nacionalni tim Belgije.

 

Krajem avgusta sledi nova runda kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u novoformiranoj grupi gde će se Belgiji, Letoniji i Srbiji pridružiti timovi Velike Britanije, Grčke i Turske.

 

Nakon toga, na programu je Evropsko prvenstvo od 1. do 18. septembra 2022.

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: