Krstajić briše VD?

Nacionalni sport - Utorak 14.11.2017 - 07:56

U 12.000 u Ulsanu Južna Koreja protiv Srbije

Piksi odbio, Paunović takođe, ostaje samo Krstajić FOTO: glassrpske.com Piksi odbio, Paunović takođe, ostaje samo Krstajić FOTO: glassrpske.com

Dragan Stojković Piksi je odbio, Veljko Paunović je odbio.

Fudbalski savez Srbije ostao je bez dva glavna argumenta u debatama oko svrishodnosti rastanka sa Slavoljubom Muslinom pa se sve više priča o mogućnosti da Mladen Krstajić izbriše ono “vršilac dužnosti“ ispred funkcije selektora.

Uspe li u Ulsanu da s kombinovanim sastavom odigra bar obećavajuću utakmicu protiv neugodne Južne Koreje akcije će mu, bankarskim žargonom, probiti plafon.

Uostalom, Orlovi će u drugoj utakmici na turneji po Dalekom istoku igrati ne samo bez Nemanje Matića, Luke Milivojevića, Matije Nastasića, Nikole Maksimovića i Aleksandra Jovanovića, već i bez Dušana Tadića, Duška Tošića, Aleksandra Kolarova i Filipa Kostića.

Gledajući kvalifikacione mečeve, Orlovi će na jubilarnoj, 100. utakmici Branislava Ivanovića u dresu s nacionalnim grbom igrati bez barem sedmorice standardnih prvotimaca.

A Južna Koreja u najjačem sastavu s Totenhemovim Hjong-min Sonom kao predvodnikom. Na domaćem terenu Južna Koreja nije izgubila još od oktobra 2014. kada ju je savladala Kostarika.

Od tada samo je još Iran izborio remi (0:0), a koliko su Son i družina opasni najbolje govori to što pre četiri dana tamo pali i Kolumbijci u najjačem sastavu.

Ovaj put, Krstajić će se uzdati i u motiv superligaških fudbalera kakvi su drugopozivci Miloš Simonović, Nikola Aksentijević, Đorđe Ivanović, Aleksandar Filipović...

Objektivno, Južna Koreja je favorit, iako kvota od 2,85 na keca to baš i ne govori. Fiks je tip da ćemo videti barem dva gola (1,35), a verujemo da bi vrlo lako moglo da ih bude i tri ili više (2,05).

"Želimo da odigramo odgovorno i na terenu sprovedemo  neke od ideja koje vež uvežbavamo. Cilj nam je da napravimo što povoljniji rezultat", kaže Krstajić i u optimističkom maniru dodaje.

"Znamo da se možda domaćin pribojava naših visokoh igrača, a to bi zaista mogla da bude jedna od naših prednosti u ovoj utakmici".

JUŽNA JUREJA - SRBIJA

Stadion: Munsu u Ulsanu;
Kapacitet: 44.000;
Prenos: RTS 1;

Južna Koreja (4-4-2): Hejeon - Čoi, Jang, Von Kvon, Kim - Hon Kvon, Ko, Ki, Sung Li - Ho Li, Son;

Srbija (4-3-3): Stojković - Rukavina, Ivanović, Vuković, Obradović - Gudelj, Ljajić, Milinković Savić - Živković, Prijović, Gaćinović.

Mozzart sport, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: