Mladi košarkaši šampioni Evrope

Nacionalni sport - Ponedeljak 07.08.2017 - 09:19

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je titulu šampiona Evrope.

Srbija ponovo zemlja košarke. Foto: YTSS/FIBA Srbija ponovo zemlja košarke. Foto: YTSS/FIBA

Mladi košarkaši su večeras u finalu prvenstva u Bratislavi savladali Španiju sa 74:62 (11:18, 17:11, 21:11, 25:22).

Najefikasniji u srpskom timu bio je Nikola Mišković sa 23 poena, Marko Pecarski postigao je 14, uz 10 skokova, a Aleksa Uskoković je imao 12 poena i devet skokova.

Izabranici selektora Vlade Jovanovića osvojili su ukupno četvrto zlato u istoriji za Srbiju. Selektor se posle 2009. još jednom okitio zlatom.

Ovog puta su uzdanice srpske košarke u okršaju za zlato sa Furijom bili: Balša Koprivica, Stefan Momirov, Aleksa Matić, njegov imenjak Aleksa Uskoković, Danilo Petrović, Vuk Vulikić, Filip Petrušev, Andrija Marjanović, Marko Šarenac, Tadija Tadić, Marko Pecarski, Nikola Mišković.

Naši momci su na početku poveli, ali su posle kraćeg opuštanja dozvolili protivniku seriju od 6:0 što je značilo preokret u korist protivnika. Španija je tom serijom uspostavila kontrolu u prvoj četvrtini koju je rešila u svoju korist sa 18:11.

Promašaj Marjanovića i pogodak Martinesa za +10 Španaca nisu nagoveštavali povoljan ishod na startu druge četvrtine. Slika se ubrzo promenila, a mladi košarkaši Srbije uspeli da sustignu deficit koji je iznosio 11 poena i na poluvreme odu sa poenom zaostatka pošto su drugu deonicu dobili sa 17:11.

U tom trenutku je radila odbrana, ali je proradio i napad da bi se posle poluvremena na terenu pojavila furija ali u dresovima sa srpskim grbom. "Orlići" su treću deonicu dobili sa 21:11 i trasirali sebi put ka zlatu.

Taj put je nastavljen i u poslednjoj deonici u kojoj je Srbija imala prednost od 68:50 i pretila da deklasira rivala. Usledilo je spuštanje noge sa gasa, Španci su napravili seriju 10:0, ali im ona nije bila dovoljna da dođu do preokreta u finišu meča, pa je Srbija osvojila zlato.

 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: