Srbija dobija tamnoputog Tea!

Nacionalni sport - Sreda 17.05.2017 - 06:58

Košarkaški savez Srbije je gotovo šest meseci pratio više od 200 igrača koji su rođeni ili igraju u SAD, a imaju konekciju sa Srbijom.

Skoko je prva zvezda Vermont akademije u SAD, Foto: Instagram Skoko je prva zvezda Vermont akademije u SAD, Foto: Instagram

Na kraju je izabrano 20 momaka koji su trenutno na kampu u Denveru, a koji će biti u konkurenciji za reprezentativne selekcije.

Među njima su i momci kojima su tate bile poznati košarkaški, kao što su Filip Rebrača, Saša Stefanović i Dorđije Šljivančanim. Gotovo neprimetno je prošla jedna zanimljiva priča o momku rođenom 1999. godine...

Reč je o tamnoputom Sebastijanu Skoku, igraču koji košarkaško umeće dokazuje na Vermont akademiji, srednjoj školi koja je jedno od najboljih mesta u Sjedinjenim Američkim Državama za pripremu za odlazak na neki od velikih koledža.

Ovaj dečak igra na poziciji plejmekera. Visok je 1.88 metara, a prema mišljenima stručnjaka, Sebastijan ima veliki potencijal, mnogi ga čak vide kao naslednika Miloša Teodosića.

Ovo je za „Alo!” potvrdio i novinar Ti Džej Keli, koji je Sebastijana skautirao tokom događaja koji se zove „Hup grup spring džem”, na kojem se okupljaju najbolji srednjoškolski igrači na svojevsrsnoj audiciji za koledže.

- Sebastijan ima visinu i znanje za dobar koledž. Prema onome što sam video tokom ove sezone, odličan je u prodoru, šutira veoma dobro, ali ono što je posebno važno jeste da je vrlo inteligentan momak.

O tome svedoči i činjenica da je na primemnom testu za koledž imao čak 1.320 poena!
Momak je čvrst, snažan i, koliko čujem, za njega su zainteresovani najbolji koledži, odnosno oni koji spadaju u Ajvi lige kategoriju (Braun, Kornel, Dartmaut, Harvard, Pensilvanija, Prinston i Jejl su osam visokoškolskih institucija) - objasniio je Keli, koji važi za vrlo obaveštenog poznavaoca dešavanja u srednjoškolskom sportu u SAD.

A kakva je Sebastijanova konekcija sa Srbijom? Njegov otac je Dragan Skoko, čovek koji je igrao za mlađe kategorije Crvene zvezde i univerzitet Radford.

Buduća mlada nada je i nećak Gorana Skoka, bivšeg prvotimca beogradskog Radničkog i univerziteta Rodrham.

Njegova majka je Amerikanka Nikola Kimberli Skoko, a Sebastijan ima i dve sestre, Nataliju i Gabrijelu.

Kompletna porodica Skoko je u nekoliko navrata boravila u Srbiji, pa i Sebastijan i njegove sestre često postavljaju fotografije iz naše države.

Prema tome, ako je suditi po onome što smo čuli od eksperta iz SAD, dobili smo plejmejkera na kome ćemo moći da gradimo košarakašku budućnost, ali i momka koji je pravi mali genijalac!

Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: