Sudija sumnjivog penala pušten iz pritvora

Nacionalni sport - Utorak 12.06.2018 - 09:24

Fudbalski sudija Srđan Obradović, uhapšen pod sumnjom da je zloupotrebio položaj, u ponedeljak popodne pušten je iz pritvora Okružnog zatvora u Novom Sadu.

U daljem postupku sudija će se braniti sa slobode.FOTO: Free Images U daljem postupku sudija će se braniti sa slobode.FOTO: Free Images
Arbitrov branilac, advokat Goran Karadarević, potvrdio je “Novstima” da je njegovom klijentu ukinut pritvor i da će se u daljem postupku braniti sa slobode.
 
Obradović je priveden zbog sumnjivog penala koji je dosudiona utakmici između subotičkog Spartaka i niškog Radničkog. 
 
Kako pišu "Novosti", u dosadašnjoj istrazi koja se vodi u Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, saslušani su svi svedoci, tako da su prestali razlozi za Obradovićev dalji ostanak u pritvoru. 
 
Pored toga, pregledan je i snimak utakmice koja je prenošena na televiziji, a koji se takođe nalazi u sudskim spisima. 
 
Deliocu pravde na travnatom terenu na teret se stavlja da je na meču između Spartaka iz Subotice i niškog Radničkog, odigranom 13. maja u Subotici, zloupotrebio službeni položaj. Ta zloupotreba se, kako saznaju "Novosti", ogleda u tome što je svirao penal za domaću ekipu i na taj način, kako se sumnja, subotičkom prvoligašu pribavio korist, odnosno bodove. 
 
Sam Obradović je, na saslušanju u Tužilaštvu tvrdio da mu pre meča niko niko nije govorio kako treba da sudi, i da smatra da je njegova odluka bila ispravna.
B92, Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: