Zvezda u Litvaniji na startu Evrolige

Nacionalni sport - Petak 13.10.2017 - 09:02

Utakmica prvog kola Evrolige između Žalgirisa i Crvene zvezde igra se danas od 19 sati.

Zvezda se neće unapred predati FOTO: KK Crvena Zvezda Zvezda se neće unapred predati FOTO: KK Crvena Zvezda

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević, uoči starta Evrolige protiv Žalgirisa u Kaunasu, izjavio je da se crveno-beli nijednom rivalu neće unapred pčredati i da će se uvek boriti do kraja.

"Mi smo taj mali cilj, mini plan, koji smo imali da sa tri dobijene utakmice u ABA ligi uđemo u Evroligu ostvarili i sada treba da se potvrdi dobar rad u pripremnom periodu.

U Kaunasu ćemo nastupiti kompletni, Lazić se polako uvodi, nije to još uvek na optimalnom nivou, Dangubić se oporavio od povrede, Feldin trenira sa ekipom", rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Prema njegovim rečima Zvezda se ni u jednoj utakmici neće unapred predati.

"Borićemo se do kraja i znamo neke naše realne ciljeve u Evroligi. Mnogi su pokazali i određenu dozu zabrinutosti kako će Crvena zvezda uopšte izgledati u Evroligi, da li će uopšte napraviti tim?

Sada posle ovog starta opet se pojavljuju neka očekivanja koja su veća. Ono što je sigurno, napravili smo kvalitetan sastav, a za nešto više, kao što je Evroliga, potrebno je dodatno vreme".

Kada je u pitanju Žalgiris, Alimpijević ističe da je u pitanju ekipa i klub koji se ponaša slično Zvezdi.

"Na prvom mestu, sa velikim brojem domaćih igrača, u zemlji u kojoj se fanatično voli košarka i u kojoj je košarka sport broj 1.

Čvrsta su ekipa koja igra na ivici faula. Imamo tu pogodnost da su već odigrali šest utakmica u domaćem prvenstvu što nam je dalo mogućnost da ih dobro proanaliziramo.


Idemo tamo da se prikažemo, nadam se u još boljem svetlu nego u prethodnim utakmicama, gde se videla i mala doza neuigranosti", zaključio je trener Crvene zvezde.
 

RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: