Zvezdinih šest bez primljenog gola, pala i Čuka

Nacionalni sport - Ponedeljak 07.08.2017 - 09:12

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički na stadionu "Rajko Mitić" sa 3:0 u trećem kolu Superlige i ostvarili šestu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima.

Šesta Zvezdina pobeda za redom. Foto: Star Sport Šesta Zvezdina pobeda za redom. Foto: Star Sport

Crveno-beli su zadržali dobar 'momentum' iz kvalifikacija za Ligu Evrope i prva dva kola Superlige i vezali ukupno šest utakmica bez primljenog gola.

Dvostruki strelac je protiv Čukaričkog bio Aleksandar Pešić u 20. i 74. minutu, a treći gol je dao Filip Stojković u 80. minutu.

U prve tri prvenstvene utakmice tim iz Ljutice Bogdana je postigao ukupno osam golova. Posle uvodnih petnaestak minuta u kojima nije bilo mnogo uzbuđenja, jedno od prvih se dogodilo posle starta Nikole Drinčića nad vezistom Zvezde, Brankom Jovičićem.

Jovičić je u 19. minutu morao van terena što se do kraja utakmice nije pokazalo kao veliki problem za crveno-bele. Zamenio ga je Uroš Račić, a Zvezda je preslikanom akcijom kao protiv Sparte u Beogradu, ušla u šansu. Radonjića je u šesnaestercu oborio Bogosavac i Mažić je svirao penal. Šutirao je Pešić, Kirovski mu je odbranio, ali je napadač Zvezde natrčao na odbijenu loptu i doveo svoj tim u vođstvo.

Još dve stopostotne prilike su posle dodavanja Kange propustili Radonjić i Adžić i do poluvremena je ostalo 1:0 u malo sporijem tempu meča.

Nešto bolja igra je viđena od prvog minuta nastavka. Čukarički je krenuo mnogo odlučnije i pretio je prvih petnaestak drugog dela. Onda kao da je 'Brđanima' ponestalo goriva, Zvezda je preuzela inicijativu i to je rezultiralo drugim golom Pešića posle asistencije Gelora Kange.

Kanga je celu utakmicu do izmene odigrao maestralno i zaslužio aplauze kada ga je u 77. minutu zamenio Milijaš. Milijašu nije bilo potrebno mnogo da dobru kombinaciju sa Filipom Stojkovićem pretvori u treći gol Zvezde.

Tri minuta u igri, iskusni vezista je proturio loptu između trojice igrača Čukarićkog, a Stojković je to levicom lako realizovao za 3:0 i treću pobedu crveno-belih u isto toliko utakmica. Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, pa Zvezda naredno kolo u sredu protiv Radnika dočekuje u dobrom rezultatskom raspoloženju, ali i sa zebnjom zbog toga što se još uvek ne zna tačno koliko će Branko Jovičić pauzirati zbog povrede.
StarSport

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: