Vratio Štutgart u Bundesligu, pa otišao u penziju

Svetski sport - Ponedeljak 29.06.2020 - 21:19

Mario Gomes, fudbaler Štutgarta i nekadašnji nemački reprezentativac, saopštio je da je završio karijeru.

Gomes se oprostio golom u utakmici i porazu od Darmštata 3:1, koji nije ugrizio povratak "švaba" u Bundesligu.
 
On se našalio da pregovara sa Real Madridom i Barselonom, pre nego što je saopštio da je ispunio svoju želju i da se povlači nakon što je pomogao da se Štutgart direktno plasira u Bundesligu sledeće sezone.
 
Štutgart je ove sezone igrao u drugoj ligi, a sezonu je završio kao drugoplasirani iza Arminije.
 
"To je bila moja poslednja misija za Štutgart, nakon što smo uprskali prošle godine", rekao je Gomes aludirajući na ispadanje iz Bundeslige 2019.
 
Gomez je svojevremeno bio jedan od najboljih nemačkih napadača, sa Štutgartom je 2007. godine osvojio titulu, a zatim još dve sa Bajernom iz Minhena, sa kojim je osvojio i Ligu šampiona (2013), pre nego što je prešao u Fiorentinu.
 
Posle dve sezone u Italiji Gomes je prešao u Bešiktaš sa kojim je osvojio titulu u Turskoj (2016). Posle toga igrao je za Volfsburg, a 2018. godine se vratio u Štutgart.
 
Tokom karijere u Bundesligi odigrao je 328 utakmica i postigao 170 golova. Za reprezentaciju Nemačke odigrao je 78 utakmica i postigao je 31 gol.
 
"Zahvalan sam na vremenu provedenom u Štutgartu. Moj san je oduvek bio da mogu nešto da vratim klubu", naveo je Gomes, koji će 10. jula napuniti 35 godina.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: