"EU je sama kriva u razočarenje u integracije"

Svetske vesti - Petak 12.01.2018 - 07:59

Varšava -- Predsednik Poljske Andžej Duda izjavio da institucije Evropske unije snose deo odgovornosti za, kako je rekao, razočarenja u integracijama.

"Institucije EU treba da snose svoj deo odgovornosti" FOTO: Getty Images

On je istovremeno pozvao Brisel da više uvažava stavove članica Unije.

"Institucije EU treba da snose svoj deo odgovornosti za ovo društveno razočaranje integracijom i treba da analiziraju učinjene greške. Zadatak institucija Unije je izgradnja harmonične evropske politike, a ne stigmatizacija, podele i antagonizacija evropskih nacija", rekao je Duda.

On je, na novogodišnjem prijemu za strane ambasadore u presedničkoj palati, naglasio da institucije EU treba da služe željama država članica, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, ako se poništi ta hijerarhija i postave institucije iznad država, onda će se poremetiti ispravan poredak stvari.

"Svako ko misli da ima eksluzivno pravo da kaže kakva treba da bude Evropa, a da ne pita i ne uvaži mišljenje drugih, taj je uzurpator evropske ideje", naglasio je Duda.

Poljska je članica EU od 2004. godine, a trenutno je zbog reforme pravosudja u sporu sa liderima EU koji su pokrenuli proceduru njenog sankcionisanja.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: