Migranti najmanje dobrodošli u Makedoniji, Crnoj Gori i Mađarskoj

Svetske vesti - Četvrtak 24.08.2017 - 08:39

Island i Novi Zeland su među zemljama koje u najvećoj meri prihvataju migrante, dok su u Makedoniji, Crnoj Gori i Mađarskoj migranti najmanje dobrodošli, pokazalo je istraživanje agencije Galup.

Srbija se nalazi na 135. mestu od 138 zemalja FOTO: Reuters Srbija se nalazi na 135. mestu od 138 zemalja FOTO: Reuters

Prema Galupovoj listi, Srbija se nalazi na 135. mestu od 138 zemalja koje su obuhvaćene istraživanjem, a Makedonija je na poslednjem mestu.
 
Učesnicima istraživanja postavljeno je pitanje da li je dobro ili loše da imigranti žive u toj zemlji, budu njihovi susedi ili se venčaju sa nekim od njihovih bliskih rođaka, preneo je "Indipendent".
 
Taj list navodi da se većina zemalja koje su među 10 najlošije rangiranih nalazi na takozvanoj Balkanskoj ruti kojom su migranti ranije prolazili na putu iz Grčke ka Nemačkoj.
 
Većina ispitanika, odnosno 54 odsto, je rekla da je dobro da imigranti žive u njihovoj zemlji, a polovina da bi bilo dobro da im budu susedi.

Kako je navedeno, mlađe generacije u većoj meri prihvataju migrante, kao i stanovnici koji žive u urbanim sredinama.
 

Radio 021, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: